کد خبر: ۱۰۸۹۱۶
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۵
مدیر عامل مرکز نوآوری و توسعه تعاون خراسان جنوبی گفت: ۲۰ شرکت فناور و نوآور تولیدی در حوزه‌های صنایع دستی، ساختمان سازی، فناوری اطلاعات، مجتمع‌های تولیدی پوشاک، الکترونیک و کشاورزی زیرپوشش این مرکز است.
۲۰ شرکت نوآور تولیدی تحت حمایت مرکز نوآوری خراسان جنوبی قرار گرفتند

به گزارش آرانیوز از بیرجند، عارف علی‌آبادی صبح امروز در حاشیه نمایشگاه پژوهش و فناوری استان در دانشگاه بیرجند اظهار داشت: مرکز نوآوری و توسعه تعاون خراسان جنوبی (منتا) زیر نظر سیاست‌های وزارت تعاون بوده و از سال گذشته در برخی شهرستان‌ها که شرایط لازم را داشتند، راه‌اندازی شده است. 

مدیرعامل مرکز نوآوری و توسعه تعاون خراسان جنوبی ادامه داد: این مرکز در فضایی به وسعت 100 متر در استان با رویکرد توانمندسازی، توسعه کسب و کارهای خرد، تولیدی‌ها و مجموعه‌های فناور و نو آور فعال است. 

وی ادامه داد: 20 شرکت فناور، نوآور و تولیدی در حوزه‌های صنایع دستی، ساختمانی، فناوری اطلاعات، مجتمع‌های تولیدی پوشاک، الکترونیک و کشاورزی با هدف توسعه بازار و ارزش افزوده زیرپوشش مرکز هستند.  

 علی‌آبادی با اشاره به ارائه آموزش‌های لازم مارکتینگ به15 گروه افزود: دو مدل ایجاد زنجیره ارزش، در صنایع دستی و در شرکت‌های فناور پیگیری می‌شود و امید است این دو مدل تا پایان سال عملیاتی شود. 

مدیر عامل مرکز نوآوری و توسعه تعاون خراسان جنوبی گفت: تعاونی‌ها هفت نفر عضو دارند که به نوعی در هر تعاونی برای سه نفر و به صورت میانگین 10 تا 15 نفر هم اشتغال غیر مستقیم ایجاد شده که در مجموع برای حدود 60 نفر تا پایان امسال به شکل غیر مستقیم اشتغال و حدود 15 نفر هم به طور مستقیم شغل ایجاد می‌شود. 

علی‌آبادی گفت: با ادارات تعاون، شرکت شهرک‌های صنعتی، پارک علم و فناوری، سازمان بسیج علمی، فناوری و پژوهشی، میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی قراردادهایی را امضا شده تا خدماتی ارائه و تسهیلاتی دریافت شود.

افزایش 100 درصدی بودجه پژوهشی میراث فرهنگی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی نیز در حاشیه نمایشگاه پژوهش و فناوری استان اظهار داشت: اولویت این اداره کل در زمینه پژوهش و فناوری در بخش میراث فرهنگی است. با توجه به تعداد زیاد آثار میراث فرهنگی و حجم بالای کار در این حوزه، همه بودجه پژوهشی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در  این بخش هزینه می‌شود. 

هادی شاه‌وردی بیان کرد: حوزه میراث فرهنگی نیاز به اعتبارات پژوهشی فراوانی دارد چراکه بافت‌های تاریخی زیادی در استان وجود دارد و  ظرفیت عظیم میراث فرهنگی مغفول مانده است. از طرفی حوزه پژوهش در زمینه شناسایی محوطه‌ها، تپه‌ها و ... فعال و نیازمند اعتبار و  اقدامات باستان شناسی است.

وی با اشاره به اهمیت و گستردگی اقدامات پژوهشی در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی  تاکید کرد: پژوهش در هر یک از این بخش‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است اما اعتبارات استانی که در شهرستان‌ها توزیع می‌شود ناچیز است و بیشتر توجه و تکیه این اداره کل، به اعتبارات ملی است. بر همین اساس در یک مورد قول مساعد برای تخصیص 12 میلیارد تومان اعتبار پژوهشی ملی اخذ شد که نشان می‌دهد به پژوهش از بعد ملی، اهمیت بیشتری داده می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، پژوهش را رکن اصلی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواند و افزود: با وجود کاهش تخصیص اعتبارات، 100 درصد بودجه‌های پژوهشی تخصیص و  امسال نیز با سیاست‌های این اداره کل ردیف‌ های تخصیص اعتبار پژوهشی افزایش یافت. 

وی اعتبارات پژوهشی این اداره کل در سال‌گذشته را 200 میلیون تومان عنوان کرد و از افزایش 100 درصدی بودجه پژوهشی خبر داد به گونه‌‌ای که امسال به 400 میلیون تومان رسیده است. 

 شاه‌وردی اظهار داشت: اقدامات خوبی در حوزه صنایع دستی، میراث فرهنگی و احیا رشته‌های منسوخ شده انجام شده است.

1000 دانش آموز پای درس کارگاه‌های پارک و علم فناوری

مدیر مرکز رشد پارک علم و فناوری استان خراسان جنوبی و یکی از اساتید این کارگاه‌ها گفت: بیش از هزار دانش آموز طی چند روز گذشته در نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری در کارگاه‌های مختلف پارک و علم و فناوری شرکت کردند. 

اسماعیل هوشیارمقدم اظهار داشت: در مدت برپایی نمایشگاه 8 عنوان کارگاه مختلف در زمینه‌های مختلف از جمله برای دانش آموزان در موضوعات مختلف مانند جذب و پذیرش در پارک علم و فناوری، کارگاه خلاقیت و ایده پردازی، آشنایی با هوش مصنوعی، تجاری سازی برگزار و با استقبال زیاد آنها مواجه شد. 

وی به آموزش و معرفی دو فناوری جدید در استان و منطبق با نیازهای کشاورزی منطقه اشاره و بیان کرد: با کمک دستگاه سورت عناب و دان‌کن زرشک تازه، دانش آموزان با خلاقیت و ایده‌پردازی آشنا شدند. مشکل سورت عناب و سختی دان‌کردن زرشک تازه برای آنها مطرح و با پرسیدن راهکار، به مشارکت فکری گرفته شدند. در نهایت با کمک ویدئو با دستگاه‌های سورت عناب و دان کن زرشک تازه آشنا شدند.

 

 
نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار