اسماعیل قربانی در گفتوگو با آرانیوز در گناباد بیان کرد: امسال در شهرستان گناباد 2 هزار و 650 هکتار از اراضی کشاورزی زیرکشت جو قرار گرفته است و پیش بینی میشود که شاهد برداشت بیش از 6 هزار و 500 تن جو از این سطح باشیم.
وی با بیان اینکه برداشت جو از مزارع این شهرستان از نیمه دوم اردیبهشت ماه آغاز شده است، افزود: ارقام کشت شده در سطح شهرستان رقم یوسف، والفجر، ریحان و جومحلی و متوسط عملکرد جو آبی 2.3 تن در هکتار است، ولی با توجه به خسارتهای سرمازدگی و تگرگ سال زراعی جاری شاهد بیش از 35 درصد افت عمکلرد خواهیم بود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گناباد بیان کرد: بیش از 28 دستگاه کمباین(3 دستگاه کمباین بومی و 25 دستگاه کمباین مهاجر) برداشت جو را در این شهرستان انجام می دهند و در این رابطه اکیپهای برداشت متشکل از کارشناسان مجرب مستقر در مدیریت و مراکز جهاد کشاورزی و کارشناسان پهنه بر کار برداشت و تنظیم کمباینها نظارت دارند.
رئیس اداره تولیدات گیاهی شهرستان جهاد کشاورزی گناباد نیز با اشاره به اینکه تعرفه نرخ برداشت طبق نظریه ستاد برداشت بر انجام توافق بین طرفین کشاورز و کمبایندار است، افزود: بیش از 95 درصد برداشت غلات این شهرستان به صورت کاملاً مکانیزه انجام میشود و در آغاز روز شروع هر کمباین، به منظور جلوگیری از انتشار بیماری گیاهان، کلیه کمباینها ضدعفونی میشوند.
علی موذنی ادامه داد: سهمیه سوخت کمباینها 10 روزه تأمین میشود، به صورتی که برای کمباینهای سبک مثل جاندیر 955 و جاندیر 1055، 6000 لیتر در ماه و برای کمباینهای نیمه سنگین و سنگین مثل کمباینهای نیوهلند، سمپو و کلاس مدیوم 310 و همچنین جاندیر 1165، 9000 لیتر در نظر گرفته شده است.