کد خبر: ۱۲۱۷۴۵
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۲
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی از صدور ۳۴ مجوز برای اجرای نمایش‌های صحنه‌ای و خیابانی خبر داد.
صدور ۳۴ مجوز اجرای نمایش‌ در خراسان جنوبی

به گزارش آرانیوز از بیرجند، علی فرخنده شب گذشته در مراسم اختتامیه هجدهمین جشنواره تئاتر خراسان جنوبی که فرماندار بیرجند، شرکت کنندگان در این جشنواره، علاقمندان به تئاتر و داوران این جشنواره حضور داشتند با قدرشناسی از همه گروه‌های که برای حضور در جشنواره مشارکت کردند، اظهار کرد: حدود 7 جلسه رسمی برای برگزاری این جشنواره داشتیم تا بهتر بتوانیم هجدهمین جشنواره تئاتر فجر خراسان جنوبی را برگزار کنیم.

به گفته وی داوران هیئت بازبینی آثار با حضور در شهرستان‌ها 11 تئاتر را برای اجرای در این جشنواره انتخاب کردند.

وی با بیان اینکه اگر چه فصل پائیز است اما پاییز سال جاری بهار نمایش در خراسان جنوبی است، افزود: تابستان سال گذشته بعد از کرونا دورهمی هنرمندان استان را برگزار کردیم و انتخابات انجمن هنرهای نمایشی برگزار شد.

فرخنده از صدور مجوز برای اجرای 34 نمایش صحنه‌ای و خیابانی در یک سال گذشته خبر داد و خاطرنشان کرد: از سال گذشته در اولین اقدام در اغلب شهرستان‌ها دوره‌های آموزش را به شرط اینکه منجر به تولید نمایش شود را برگزار کردیم و سال 1402 در جشنواره منطقه‌ای با 4 اثر حضور پیدا کردیم و در این سال گروه‌های نمایشی استان بعد از 11 سال در جشنواره تئاتر فجر شرکت کردند. 

وی با بیان اینکه در سال جاری هم برگزاری دوره‌های آموزشی تداوم یافت، ادامه داد: اعتبار استان‌ها بر اساس سرانه جمعیت است و از آن جایی که  خراسان جنوبی یک درصد جمعیت کشور را دارد، نیم درصد اعتبار فرهنگی در فصل 5 بین دستگاه‌های فرهنگی توزیع می‌شود که مبلغ آن سال گذشته 4 میلیارد تومان بود که به پشتوانه تلاش شما با پیگیری‌های که انجام دادیم مبلغ یعنی یک میلیارد و 300 میلیون تومان برای حوزه نمایش خراسان جنوبی هزینه شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه از سال 1384 پروژه‌های نیمه تمام فرهنگی در استان داریم افزود: در سفر دوم رییس جمهور دولت سیزدهم  120 میلیارد تومان برای تکمیل پروژه‌های فرهنگی اختصاص یافت. برای تکمیل سالن علامه فرزان 55 میلیارد تومان دیگر نیاز است و برای تکمیل و تجهیز سالن‌های دیگر شهرستان‌های استان هم اقدامات خوبی در دو سال گذشته انجام شده است.

وی تأکید کرد: حدود 18 میلیارد تومان تنها برای تجهیز و تکمیل زیرساخت در حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی هزینه شده است.

فرخنده با اشاره به اینکه هنر نمایش به دلیل زنده بودن، ارتباط مناسبی با مخاطبان بر قرار می‌کند، ادامه داد: رقابت سازنده باید همراه با رفاقت  باشد تا همه برای هنر و هنر برای همه باشند.

فرخنده خاطر نشان کرد: هنر  به فرد خاصی اختصاص ندارد و برای پویایی هنر در استان اگر نیاز باشد باید گاهی دیده نشویم. اگر در طول بهار نمایش سال گذشته تا بهار نمایش سال جاری قصور و کوتاهی وجود داشته با کمال افتخار از هنرمندان  این حوزه پوزش می‌طلبم و امیدواریم در سال‌های آینده شاهد حل مشکلات مبنایی و زیربنایی حوزه هنر استان باشیم.

مسئول انجمن هنرهای نمایشی خراسان جنوبی نیز در این مراسم با تشکر از همه کسانی که در برگزاری این جشنواره همکاری کردند، گفت: به هر دلیلی بعضی از برنامه‌های که داشتم، اجرایی نشد و دوست دارم مسیر سختی را که من طی کرده‌ام ، دیگر فعالان عرصه  تئاتر طی نکنند و همه تلاش خود را برای برگزاری هر چه بهتر این جشنواره  به کار بردیم.

دبیر جشنواره نیز خطاب به حاضران گفت: هر آن چه را که در سال‌های گذشته فرا گرفته‌اید را به نسل جدید یاد بدهید  تا آنها بتوانند به خوبی راه شما را ادامه دهند.

مهدی رحیمی خاطرنشان کرد: با وجود همه مشکلات، از هر آنچه در اختیار شما است برای بالا بردن سطح آگاهی خود بهره بگیرید.

 وی از مسئولان استان درخواست کرد که از هیچ تلاشی برای ایجاد زیر ساخت‌های مورد نیاز برای شکوفایی استعدادهای فعالان این عرصه دریغ نکنند.

فرماندار بیرجند نیز در ادامه گفت: خراسان جنوبی استانی با پیشینه فرهنگی و هنری است که در ان مردان و زنان بزرگی در حوزه‌های مختلف پرورش یافته‌اند.

وی که خود در دهه 60 بازیگر تئاتر بوده است، تصریح کرد: حضرت فاطمه(س) بهانه خلقت است که اگر او نبود شاید هیچ چیز دیگری نبود.

علی فاضلی فرد متذکر شد: امروز حال دنیا خوب نیست و انسان‌های بی دفاعی مورد بدترین جنایات قرار گرفته‌اند و در این شرایط شما هنرمندان باید سفیران خراسان جنوبی باشید تا با بهره‌گیری از زبان هنر، به بهترین شکل در این زمینه به وظیفه و رسالت خود برای تبیین عمل کنید.

به گفته وی امکانات نمایشی در مرکز استان به دلیل کوتاهی‌های گذشته در شأن هنرمندان فعال در عرصه تئاتر نیست که باید  در سال‌های آینده جبران شود.

نماینده هیئت داوران هم برخلاف گذشته که بیانیه داوران این جشنواره را باید قرائت می‌کرد در سخنانی گفت: هنرمندان تئاتر با وجود همه مشکلات پای این هنر مردمی همچنان ایستاده‌اند.

سعید اسدی با بیان اینکه خراسان جایی است که آفتاب ادب، حکمت و معرفت از آن تابیدن گرفته است، افزود: در این روزکار که دستاورد گرایی مفرط شایع شده تئاتر ایران، تئاتر مقاومت است و آن چیزی که در شهرستان‌ها کمک بیشتری در این زمینه می‌کند این است که مقاومت می‌کنیم تا تئاتر با وجود همه مشکلات همچنان بماند.

به گفته وی جوانه‌های تازه‌ای در ایران  در این حوزه زده شده و شکوفا شده‌اند که در این جشنواره  تعدادی از آنها را مشاهده کردیم. آنها میراثی را پاس می‌دارند که افتخار و شرافت انسانی است.

نماینده هیئت داوران یادآور شد: هر چند به دلیل کمبود زمان نتوانستیم که بیشتر در خدمت شما باشیم اما در آینده دو ورک‌شاپ رایگان را برای شما برگزار خواهیم کرد.

وی خاطرنشان کرد: به دقیق‌ترین شکل داوری کارهای اجراشده در این جشنواره را در دو بخش صحنه‌ای و خیابانی را انجام دادیم و معتقدیم که آنچه در این سه روز مشاهده کردیم، همه ظرفیت شما نیست.

به گفته وی تئاتر ایران امروز به تئاتر زودپز برای حضور در جشنواره‌ها تبدیل شده و باید بدانیم که استمرار تمرین و توجه به مخاطب، تکنیک و زیبای‌شناسی در این خصوص بسیار مهم است.

اسدی، متذکر شد: پیشنهادات خود را برای اجرای هر چه بهتر در جشنواره منطقه‌ای به کارهای برگزیده شده برای حضور در آن را ارائه خواهیم کرد.

وی اظهارامیدواری کرد که در جشنواره‌های دیگر موسسه‌های خصوصی بتوانند در برگزاری این جشنواره به هنرمندان این سرزمین کویری کمک کنند.

قبل از اعلام آرای هیئت داوران این جشنواره از زارع، کیانی نژاد، سمیه مودی به عنوان اعضای هیئت بازبینی، از رحیم نوروزی، سعید اسدی، نادر برهانی‌مرند هیئت داوران جشنواره و میثم صدرا مدیر عامل انجمن هنرهای نمایشی خراسان جنوبی و ...تقدیر شد.

بر اساس آرای هیئت داوران در بخش بازیگری مرد نمایش‌های صحنه‌ای علی ملک آبادی برای بازی در سرسره مایا، مسعود قرایی بازیگر مسافران دریا و امیرحسین مختاری برای بازی در نمایش گابا به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم را کسب کردند.

در بخش بازیگری زن نمایش‌های صحنه‌ای به ترتیب زهرا صرافیان برای بازی در مسافران دریا، شکیبا ابراهیمی برای بازی در شکیبا و زینب آغنده برای بازی در نمایش لورا و جنگل شیشه‌ای رتبه‌های اول تا سوم را از آن خود کردند.

در بخش کارگردانی نمایش‌های صحنه‌ای حسین ابراهیمی برای کارگردانی لورا و جنگل شیشه‌ای، مسعود رونقی برای کارگردانی مسافران دریا و سعید جاودان پور برای کارگردانی نمایش سرسره مایا به ترتیب  مقام‌های اول تا سوم را کسب کردند.

هییت داوران، نمایش لورا و جنگل شیشه‌ای را به عنوان برگزیده این بخش برای حضور در جشنواره تئاتر منطقه‌ای معرفی کرد.

هییت داوران جشنواره در بخش بازیگری مرد نمایش‌های خیابانی از هادی مقیمیان برای بازی در ذالجوشن و مرتضی دهشیبی برای بازی در نمایش‌های رفح و حبیب تقدیر و امیر بخشی را برای بازیگری در نمایش ویلچر به عنوان برگزیده معرفی کرد.

هیئت داوران در این بخش بازیگری زن برگزیده را معرفی نکرد و از ریحانه سادات حسینی و حمیده ابراهیمی برای بازی در نمایش رفح تقدیر کرد.

همچنین هیئت داوران در بخش کارگردانی نمایش‌های خیابانی از مرتضی مشهوری برای کارگردانی ذالجوشن تقدیر کرد و احسان محمدیان کارگردان نمایش رفح را به عنوان برگزیده این بخش معرفی کرد و نمایش خیابانی رفح با آرای هیئت داوران به بخش خیابانی جشنواره تئاتر منطقه کشور راه یافت.

 هیئت داوران با اهدا لوح تقدیر از نو بازیگران حاضر در جشنواره فرنوش شیفته، محمدصدرا صادقی، مینا شخمگر، اهورا دانشی و مهرپویا فرزانه برای بازی در نمایش سرسره مایا، سجاد خزاعی، محسن رضایی، مصیب اصغری، جواد کدخدا معروف و مرتضی اسدی برای بازی در نمایش خاطرات یک مادر آلزایمری و از امیر مومنی برای بازی در نمایش گابا تقدیر کرد.

شایان ذکر است که یاد مرحوم محمدرضا اکرمی هنرمند هنرهای نمایشی  خضری دشت بیاض که قرار بود با ارائه کاری در این جشنواره  حضور داشته باشد، گرامی داشته شد.

همچنین در این مراسم از استاد محمد سرابی پیشکسوت تئاتر استان نیز تجلیل شد.

 
نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار