به گزارش آرانیوز از تبریز، یک صد و سی و دومین جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز در ساختمان شورا برگزار شد.
طرح پژوهشی بررسی تأثیرات اجتماعی، فرهنگی و روانی مراکز بزرگ تجاری در شهر تبریز در این جلسه، ارائه و بررسی شد.
روحالله رشیدی، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز در ابتدای این جلسه با اشاره به اینکه ارائه یافتههای پژوهشی در حوزههای مختلف از دستور جلسههای ثابت این کمیسیون بوده است، گفت: در مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز پیگیر پژوهشهایی که در مورد تأثیر سیاستگذاری و حوزههای فرهنگی اجتماعی باشند، بودیم.
وی ادامه داد: در دهههای اخیر گرایش به سمت احداث مجتمعهای تجاری ایجاد شده است که تأثیر فراتر از سطح اقتصاد بر جامعه دارد و مقوله بسیار مهمی در حوزه شهری است.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز بیان کرد: سیاستگذاران شهری باید بدانند صرفا احداث بنا حتی اگر بنای عظیم باشد، میتواند آورده برای شهر نبوده بلکه با آثاری، تأثیرات اجتماعی را از بین ببرد.
رشیدی گفت: هادی سمساریه، پژوهشگر طرح پژوهشی بررسی تأثیرات اجتماعی، فرهنگی و روانی مراکز بزرگ تجاری در شهر تبریز در تعدادی که توانسته مسئله را بررسی کرده است و یک اقدام پژوهشی ابداعی است چراکه در این حوزه داده وجود ندارد.
وی ادامه داد: در پژوهشهای انجامشده، در پی نگاه داورانه نیستیم و صرفا پژوهشهای توصیفی از اوضاع موجود هستند.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: مقایسه تطبیقی با بازار تبریز نیز در حال انجام است که در آینده ارائه خواهد شد.
رشیدی خاطرنشان کرد: رسالت شورا این است چنین پژوهشهایی انجام دهد و به عنوان سیاستگذار متوجه وضعیت جامعه باشد و در جاهایی که مردم حضور دارند باید حضور و اثرگذاری داشته باشد.
وی عنوان کرد: ذات و ماهیت تجاریسازی کاملا فرهنگی است و سیاستگذار باید متوجه تجاریسازی شهر باشد. بدون در نظر گرفتن پیامدها، باید در آینده برای مدیریت پیامدها هزینه شود البته این مسئله نافی این مسئله نیست که آثار مثبت مگامالها را هم نبینیم.
محمدحسن اسوتچی، دبیر کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز در این جلسه، خواستار بررسی مقایسهای مگامالها با بازارهای سنتی شد.
حکیمه غفوری، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز در این جلسه، اظهار کرد: این تحقیق میخواهد نشان دهد مگامالها برخی فرهنگها را تحمیل کرده اما باید توجه داشت که فرهنگ ما شکل استفاده از آنها را تغییر داده و نمیتواند دلیل بر آن باشد که ایجاد مگامال بر فرهنگ ما تأثیر گذاشته است.
وی، گفت: تحقیقات صورتگرفته در حوزه مدیریت شهری نباید ابتر بماند و باید سازوکاری مشخص شود که این تحقیقات به نتیجه برسد.
در ادامه، نظرات کارشناسان در خصوص لایحه برنامه پنج ساله دوم راهبردی عملیاتی شهرداری تبریز ارائه و بررسی شد.
روحالله رشیدی، کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز، در این خصوص، گفت: با تمدید شورای ششم فرصتی ایجاد شد تا برنامه پنج ساله دوم، بررسی و در سه ماهه اول 1404 تصویب شود.
وی با اشاره به اینکه سند ملی سالمندی باید مصوبه شورا شود، گفت: این مسئله مربوط به وظایف شهردار است که بهزیستی در این خصوص مکاتبه کرده و در شورای پنجم نیز مطرح شده و ناقص مانده است.