کد خبر: ۱۲۶۶۷۲
تاریخ انتشار: ۰۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۵
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس جزئیات سفر برخی اعضای کمیسیون متبوعش به هند را تشریح کرد.

ضرورت توسعه روابط اقتصادی و تبادل دانش و فناوری بین ایران و هند

احسان عظیمی راد سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفت و گو با خبرنگار آرانیوز در تشریح سفر ۵ روزه برخی اعضای کمیسیون آموزش به هندوستان، گفت: اعضای کمیسیون آموزش نشستی با سفیر جمهوری اسلامی ایران در هندوستان داشتند، در این جلسه اعلام شد ۳.۵ میلیارد دلار حجم مبادلات بین ایران و هند است، هند پنجمین شریک بزرگ تجاری ایران محسوب می‌شود همچنین در پروژه بندر چابهار توافق ۱۲۰ میلیون دلاری برای خرید تجهیزات و ۲۵۰ میلیون دلار برای سرمایه گذاری خرید لوکوموتیو و گسترش بندر چابهار به زاهدان در دستور کار قرار گرفته است. 

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هند وارد کننده سیب، کیوی، بادام، گردو و ... از ایران است، افزود: باید از این فرصت اقتصادی بهره بیشتری ببریم. 

عظیمی راد با اشاره به دیدار اعضای کمیسیون آموزش با ایرج الهی سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند، گفت: در این جلسه تشکیل کمیته راهبردی روابط آموزشی و فناوری ایران و هند با حضور نماینده کمیسیون آموزش مجلس، نماینده معاونت علمی ریاست جمهوری و نماینده سفارت ایران در هند پیشنهاد شد و با موافقت اعضا مقرر شد، نشست‌های مستمر این کمیته برای فعالسازی روابط دو کشور در حوزه فناوری برگزار شود که اولین جلسه فوق الذکر در کمیته دانش بنیان مجلس شورای اسلامی خواهد بود. 

سخنگوی کمیسیون آموزش در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دیدار اعضای کمیسیون متبوعش با مدیر حوزه علمیه جامعه المصطفی العالمیه، یادآور شد: در این سفر نشستی با حجت الاسلام و المسلمین حسینی رئیس نمایندگی جامعه المصطفی در هند برگزار شد، ارتباط با فرق اسلامی و حضور در مراکز کم برخوردار هند از حیث نداشتن حوزه علمیه؛ از برنامه های این مجموعه است، در این جلسه مقرر شد طی نشستی در مجلس، مشکلات جامعه المصطفی العالمیه در هند با حضور مسئولان ذیربط، بررسی شود.

عظیمی راد با تاکید بر اینکه تعامل فعال تر مراکز دانشگاهی فی مابین دو کشور از جمله دانشگاه دهلی با دانشگاه های تراز اول ما، از دیگر دغدغه های سفیر ایران در هندوستان بود، یادآور شد: در حوزه علم و فناوری مقرر شد، معاونت علمی، صندوق دیجیتال و صندوق پزشکی را به عنوان رابط B2B با شرکت های هندی قرار دهد و در زمینه هوش مصنوعی شرایط همکاری فی مابین ایران از طریق هند با سایر کشورها فراهم شود و همچنین در این دیدار بر تأمین سهم نیروی انسانی برای شرکت های ایرانی از طریق هند در حوزه IT تاکید شد.

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در سومین روز سفر به هندوستان اعضای کمیسیون متبوعش از نمایشگاه بین المللی شهر هوشمند هند در دهلی نو بازدید داشتند، یادآور شد: این نمایشگاه یکی از بزرگ‌ترین سکو‌های نمایش نوآوری‌های فناوری و ارتباطات در جنوب آسیا به شمار می‌رود.

وی در ادامه به نشست مشترک اعضای کمیسیون آموزش متبوعش با رئیس و اساتید مرکز اکوسیستم نوآوری دانشگاه دهلی اشاره کرد و افزود: در این جلسه صمیمی، گزارشی از فعالیت‌های استارت آپ‌های حاضر در دانشگاه دهلی نو ارائه شد. همچنین معاون فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری، گزارشی از وضعیت حوزه فناوری، شرکت‌های دانش بنیان، اکوسیستم نوآوری و مراکز رشد در ایران را به رئیس و اساتید دانشگاه دهلی ارائه کرد./

پایان پیام

نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار