کد خبر: ۱۳۱۰۵۹
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۱
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در تشریح جلسه امروز کمیسیون متبوعش به ارائه گزارش مدیرعامل شرکت توانیر و معاونین وزارت نیرو درموضوع اقدامات مجموعه این وزارتخانه در جنگ 12 روزه اشاره کرد.

۷ هزارمگاوات ظرفیت هدف نیروگاه های تجدیدپذیر/ لزوم تسریع در تشکیل «سازمان بهینه سازی و مدیریت راهبردی انرژی»

سید اسماعیل حسینی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در گفت و گو با خبرنگار آرانیوز در تشریح جلسه امروز (یکشنبه29 تیرماه)این کمیسیون،گفت:این جلسه با حضور رجبی مشهدی و دیگر معاونین وزارت نیرو برگزار شد و در این جلسه مدیرعامل شرکت توانیر گزارشی از وضعیت صنعت برق کشور و همچنین اقدامات انجام شده در دوران جنگ تحمیلی ۱۲ روزه ارائه دادند.

وی افزود:هم اکنون یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دشمن برهم زدن اتحاد و انسجام بی‌نظیر ایجاد شده در جامعه است. دشمنان از هر ابزاری که باعث ایجاد نارضایتی در مردم شود، استفاده می‌کنند که یکی از این حوزه‌ها حوزه انرژی کشور و به ویژه حوزه برق است. مسئولین مربوطه در این زمینه با تمام توان در حال کار هستند که مشکلات مردم عزیز کشورمان در حوزه های مختلف از جمله برق، که از با هر نگاه سلیقه‌ای پشتیبان کشور بوده‌اند، به حداقل برسد.

نماینده مردم شیراز در مجلس دوازدهم با اشاره به تلاش های مجموعه وزارت نیرو در تامین پایدار برق در ایام جنگ دوازده روزه، ادامه داد: مدیران، مهندسان و کارکنان وزارت نیرو و شرکت‌های زیر مجموعه، در جنگ ۱۲ روزه با برنامه ریزی و کار جهادی و تلاش شبانه روزی سعی کردند که شبکه سراسری برق کشور در شرایط پایدار کار کند و از خاموشی محسوس جلوگیری کردند و در این ایام ۴ شهید و ۱۱ مجروح نیز تقدیم کردند.در این جلسه اقدامات لازم قبل از بحران و همچنین حین بحران با حضور اعضای کمیسیون انرژی مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: در ادامه جلسه معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) گزارشی از آخرین اقدامات در زمینه توسعه نیروگاه‌های برق تجدیدپذیر ارائه دادند.

حسینی با تاکید براین موضوع که یکی از ‌راه‌های کوتاه مدت برای کاهش ناترازی برق استفاده از نیروگاه‌های تجدیدپذیر است،بیان کرد: از ابتدای دولت چهاردهم تاکنون حدود ۸۰۰ مگاوات به ظرفیت برق تجدیدپذیر کشور اضافه شده است که هم اکنون کل ظرفیت اسمی منصوب به تجدیدپذیر به حدود ۲۰۰۰ مگاوات رسیده است.هم اکنون ۷۰۰۰ مگاوات ظرفیت هدف نیروگاه تجدیدپذیر با استفاده از  منابع صندوق توسعه ملی در برنامه ساتبا است که بخشی از تجهیزات مورد نیاز آن نیز تامین شده است. طبق برنامه دولت تا پایان سال ۱۴۰۴ این ظرفیت باید به حدود ۹۸۰۰ مگاوات و تا پایان سال ۱۴۰۶ به حدود ۳۰ هزار مگاوات افزایش یابد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به لزوم اجرای الگوی مصرف،تصریح کرد: با توجه به گرمای کم سابقه‌ای که در این هفته با آن مواجه بودیم، مصرف برق افزایش یافته است و به حدود ۷۵۰۰۰ مگاوات رسیده است که پیش بینی می شود تا هفته آینده ادامه داشته باشد. در کنار اقداماتی که مجموعه وزارت نیرو در زمینه مدیریت تولید و تامین برق انجام می‌دهند لازم است در حوزه مصرف نیز ملاحظات مورد نیاز انجام شود. در این زمینه لازم است که هرچه سریعتر "سازمان بهینه سازی و مدیریت راهبردی انرژی" که از احکام برنامه هفتم توسعه بوده، بزودی تشکیل شود./

پایان پیام

نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار