حمیدرضا علیزاده رضایی در گفتوگو با آرانیوز در مشهد درباره برنامهریزیهای انجام گرفته جهت استعدادیابی و اعزام توانخواهان به جشنواره بازیهای بومی محلی در سالجاری، گفت: با عنایت به تفاهم نامه مشترک سازمان بهزیستی کشور و وزارت ورزش و جوانان، پیرو جلسات کارشناسی با هیئت بازیهای بومی محلی استان خراسان رضوی برای برگزاری جشنواره بازیهای بومی محلی در برنامه توانبخشی مبتنی برجامعه برنامهریزی شد.
وی افزود: جلسات متعددی جهت هماهنگی اجرای برنامه برگزار شد؛ در این جلسات موضوعاتی از قبیل آموزش تسهیلگران در خصوص نحوه انجام کار، آموزش افراد دارای معلولیت، استعداد یابی در روستاها و نحوه برگزاری جشنواره شهرستانی و استانی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در مرحله اول استعدادیابی درسطح روستاها از بین افراد دارای معلولیت در دو بخش آقایان و خانمها برای بازیهای هفت سنگ مهارتی، لی لی، دوز بازی با ویلچر و دوز پا، مچاندازی و دان پلان صورت گرفت. پس از آن آموزشهای لازم توسط مربیان هیئت بازیهای بومی محلی شهرستانها و جلسات آموزش افراد منتخب در شهرستانها صورت گرفت.
علیزاده رضایی با بیان اینکه در شش ماهه ابتدای سالجاری جشنواره بازیهای بومی محلی در 110 روستای منتخب با حضور 2هزار و 500 نفر برگزار شد، گفت: جشنواره شهرستانی با حضور مسئولین ادارات و با همکاری اداره ورزش و جوانان، دهیاریها و بخشداریها، مراکز بهداشت، هیات ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی، شهرداری، فرمانداری، هلال احمر، کمیته امداد، سپاه پاسداران مراکز طرف تفاهمنامه در 110 روستای منتخب با حضور 2500 نفر از افراد دارای معلولیت برگزار شد و درنهایت 12 نفر از هر شهرستان جهت شرکت در جشنواره استانی معرفی شدند.
وی افزود: جشنواره استانی بازیهای بومی محلی 19 شهریورماه با حضور برگزیدگان 11 شهرستان با حضور 100 نفر از افراد دارای معلولیت برگزار شد. برگزیدگان استانی 6 نفر خانم و 6 نفر آقا در هر بازی به رقابتهای کشوری معرفی شدند؛ در این جشنواره 10 داور در دو بخش خانم و آقا به داوری پرداختند.
معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی تصریح کرد: بازیها بهصورت همزمان در دو بخش آقایان و خانمها برگزار شد، حدود 80 درصد هزینه برگزاری جشنواره در کل استان با همکاری مراکز، سایر نهادها و مشارکت خیرین تامین شد.
علیزاده رضایی درباره نتایج این مسابقات نیز گفت: دراین جشنواره در بخش بانوان در رشته مچ اندازی آزاده مرادیان از شهرستان کاشمر مقام اول و زهرا باباجانی از مشهد در رشته دوز فیزیکی با ویلچر مقام دوم را کسب کردند و در بخش آقایان در رشته مچ اندازی علی جاه طلب از شهرستان خلیل آباد، در رشته هفت سنگ مهارتی حسن عباس آبادی از شهرستان جوین مقام اول، در رشته دوز فیزیکی با ویلچر هادی قاسمی از شهرستان جوین، در رشته دوز پا حرکتی رضا سرچاهی از شهرستان نیشابور مقام دوم را کسب کردند.