
به گزارش آرانیوز، The Cradle با انتشار یادداشتی مدعی شد: دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا بار دیگر با پیشنهاد جابهجایی دو میلیون نفر از ساکنان غزه، جنجالهای جهانی را برانگیخت؛ ایدهای که به قدری افراطی است که حتی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل را هم غافلگیر کرد.
این پیشنهاد به معنای پاکسازی قومی غزه است، تبدیل این نوار را به «ریویرای خاورمیانه» در نظر دارد و نه تنها نشان از بیتوجهی به جان فلسطینیهاست، بلکه بر حمایت عمیق دو حزبی آمریکا از پروژه اسرائیل در محافل سیاسی واشنگتن نیز تاکید میکند.
طرح شوکه کننده ترامپ
این وبگاه در ادامه مدعی شد: به مدت ۷۵ سال، فلسطینیها در برابر تلاشها برای محو حضور خود در سرزمین تاریخی خود مقاومت کردهاند. اکنون، پس از ۱۵ ماه جنگ، پیشنهاد ترامپ طرح پاکسازی قومی را به عنوان فرصتی برای سرمایهگذاری و در عین حال بسترسازی برای تقویت هماهنگی آمریکا و اسرائیل رونمایی کرده است که به ضرر کشورهای عربی است.
آنچه در این میان نگرانکننده است، اهرمی است که ترامپ تلاش دارد تا با توسل بدان همسویی منطقهای را رقم بزند. تلاش او برای بیرون راندن جمعی فلسطینیها به عنوان بخشی از ابتکار «صلح»، راهبرد گستردهتری را نشان میدهد؛ فشار بر کشورهای عربی جهت پذیرش توافقنامههای ۲۰۲۰ ابراهیم – عادیسازی روابط دیپلماتیک با اسرائیل – و در عین حال به حاشیه راندن آرمان فلسطین.
حتی در ایالات متحده، بسیاری پیشنهاد ترامپ برای جابجایی دو میلیون نفر از ساکنان غزه را به عنوانایدهای خطرناک رد کردند. با این حال، امواج شوکهکننده چنین طرحی به شکلی کرکنندهای در اردن و مصر طنینانداز شده است. عربستان سعودی که تصور میشود در خط بعدی عادیسازی روابط دیپلماتیک با تلآویو - اگر ترامپ در این زمینه بسترسازی کند - قرار دارد، به شدت به طرح واشنگتن واکنش نشان داد.
یوسف بن تراد السعدون، عضو مجلس شورای عربستان سعودی در مقالهای برای روزنامه عکاظ عربستان سعودی، این طرح را به چالش کشید و نوشت: اگر ترامپ واقعاً میخواهد قهرمان صلح شود و به ثبات و رفاه برای خاورمیانه (غرب آسیا) دست یابد، باید اسرائیلیها را پس از الحاق به آلاسکا و سپس گرینلند منتقل کند.
به نظر فلسطینیها و بسیاری از مردمان جهان، طرح ترامپ تلاشی با هدف شکستن جنبش مقاومت غزه، حماس است، که پس از ۱۵ ماه جنگ بیامان، نه تنها در برابر ماشین جنگی اسراییل مورد حمایت آمریکا ایستادگی کرده است، بلکه شرایط خود را در سناریوی «روز بعد» تحمیل کرده است.
هفته گذشته، منظره ایستادن ترامپ و نتانیاهو در کنار هم در کاخ سفید هم سورئال بود و هم ناراحتکننده. ترامپ و نتانیاهوبا بیتوجهی خیرهکننده درباره آینده غزه و مردم آن صحبت کردند. حتی نتانیاهو نیز به نظر میرسید که از دید افراطی ترامپ برای تصرف سرزمین فلسطین به رهبری آمریکا غافلگیر شده بود. طرح ترامپ درباره غزه به عنوان یک معامله املاک و مستغلات، تلاشی جسورانه برای پایان دادن به اهرم سیاسی باقی مانده کشورهای عربی است.
عربستان سعودی که مدتهاست ظاهراً بر راه حل دو کشوری تأکید دارد، اکنون در موقعیتی قرار گرفته که موضع دیپلماتیکاش تضعیف شده است. تأکید ریاض بر تشکیل کشور فلسطین که پیش نیاز عادیسازی روابط با اسرائیل است، به نظر میرسد که به طور فزایندهای در تضاد با پیامهای ایالات متحده و اسرائیل قرار دارد.