سفرهای بینالمللی ویتکاف او را به جاهایی بسیار فراتر از مسئولیت اولیهاش بردهاند و بهوضوح مشخص شده که او چیزی دارد که دیگر اعضای دولت، یا دستکم بیشترشان، ندارند: اعتماد کامل دونالد ترامپ.
توافق با ایران میتواند برخی از شرکتهای آمریکایی را از ورشکستگی نجات دهد و ترامپ به دنبال راه حلهایی برای آن مانند انعقاد قرارداد بوئینگ با ایران است. حوزههایی برای کار در پتروشیمی وجود دارند. پیشنهادهایی از سوی دولت ترامپ برای ساخت پالایشگاههای نفت در ایران مطرح شدهاند. ترامپ میخواهد به تمام این فرصتها دسترسی داشته باشد.
عبور از سیاست نمایشی به عمل گرایی
جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده روز شنبه دومین دور از مذاکرات دیپلماتیک درباره فعالیتهای هستهای تهران را به پایان رساندند و دستور کاری برای مذاکرات سریعالسیری تعیین کردند که به گفته مقامات ایرانی، نیازمند برچیدن زیرساختهای گسترده هستهای این کشور نخواهد بود.
سازمان اطلاعاتی اسرائیل، موساد، از حدود یک دهه و نیم پیش، پس از این که به این نتیجه رسید که مأموریت در ایران خطرات بزرگی را به همراه دارد و می تواند منجر به دستگیری و اعدام ماموران موساد شود، اعزام عوامل خود به ایران را متوقف کرد.
آغاز عصر بیثباتی در آسیا
آمریکا در آسیای جنوبشرقی با چالشهایی چون تضعیف اعتماد متحدان، ضعف در رقابت اقتصادی با چین و خطر کنار گذاشتن شرکای خود مواجه است. سیاستهای فشار، تعرفههای بالا و احتمال توافق یکجانبه با پکن باعث نگرانی عمیق در منطقه شدهاند؛ گزارههایی که میتواند ایالات متحده را منزوی کرده و متحدانش را براند.
بعد از انتخابات ۲۰۲۰، تقریبا همه از دور ترامپ پراکنده شدند. اما استیو و همسرش لورن همچنان ماندند. سیانان میگوید تقریبا هیچ روزی نیست که او با ترامپ و اعضای خانوادهاش در تماس و ارتباط نباشد
دیداری تاریخی در دوحه
دیدار اخیر احمد الشرع، رهبر سوریه با السودانی، نخست وزیر عراق در دوحه، از یک منظر نقطه عطف تاریخی را در روابط پرتنش اعراب رقم زد و از طرفی دیگر موجب شد تا صدای ائتلاف شیعیان حامی ایران بلند شود؛ گروهی که الشرع را کماکان عضو القاعده و رهبر جبهه النصره میدانند؛ گروهی تروریستی که زمانی شیعیان را هدف حملاتش قرار داد. حالا به باور ناظران، این دیدار از یک منظر برای دو طرف فرصت است و از منظری دیگر تهدید؛ بالاخص برای نخست وزیری عراق که میخواهد بار دیگر بر مسند ریاست تکیه بزند.
دونالد ترامپ، در جریان سفر آتی خود به ریاض در ماه مه، به احتمال زیاد خواهد فهمید که عربستان سعودی هنوز آماده پیوستن به «توافقنامههای ابراهیم» نیست
آغاز عصر بیثباتی در آسیا
ایالات متحده تحت رهبری ترامپ با رویکردی قهری تلاش دارد کشورهای جهان، بهویژه در آسیا، را وادار به انتخاب میان خود و چین کند. این سیاست فشار ممکن است نتیجه معکوس دهد، زیرا بسیاری از کشورها روابط اقتصادی عمیقی با چین دارند و از بیثباتی رفتار آمریکا نگراناند. در حالی که آمریکا میخواهد نفوذش را بازگرداند، انتخاب نهایی کشورها ممکن است به نفع چین تمام شود.
گزارش «آرانیوز» از آخرین واکنشها به مذاکرات ایران و آمریکا
پرونده هستهای ایران و دور اول مذاکرات عراقچی و ویتکاف به یک پرونده مهم و اختلافبرانگیز در کاخ سفید تبدیل شده است. دو گروه در آمریکا دیدگاههای متفاوتی درباره ایران دارند و رئیسجمهور آمریکا در میانه این دو رویکرد قرار گرفته است.