به گزارش آرانیوز از بیرجند، جواد قناعت ظهر امروز در جمع خبرنگاران به شش محور و موضوع مهم که طی سال 1401 تمرکز مدیران استان بر تحقق آن بوده است اشاره کرد واظهار داشت: استقرار مدیران انقلابی، پیگیری مصوبات سفر رئیس جمهور، ایجاد زیرساختها، فرآوری معادن، احیای واحدهای تولیدی و آبرسانی به روستاها از جمله این محورها بوده است.
وی با تبریک نوروز 1402 و همچنین حلول ماه مبارک رمضان به مردم عزیز و انقلابی خراسان جنوبی، بحث حضور میدانی مدیران استانی در روستاها و شهرها و دیدار چهره به چهره با مردم و پاسخگویی به مطالبات و سؤالات مردم، چهارمین موضوعی بود که در استان دنبال شد.
قناعت عنوان کرد: موضوع پنجم حمایت از واحدهای تولیدی و اقتصادی اشتغالزا در استان بود که در این راستا نهضت فعال کردن واحدهای تولیدی راکد در استان رقم خورد و حدود 200 واحد تولیدی راکد و نیمه راکد به چرخه تولید بازگشت.
استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: موضوع ششم که در استان پیگیری شد، استفاده از ظرفیت بسیج سازندگی کشور به ویژه آبرسانی به روستاهای دورافتاده بود که به فضل الهی تا پایان سال 1403 بر اساس تفاهم بین دولت سیزدهم و بسیج سازندگی شاهد آبرسانی به تمام روستاهای بالای 20 خانوار استان خواهیم بود.
قناعت گفت: احیای معادن از نکات کلیدی و مهم استان بود که این موضوع به صورت ویژه در دستورکار مدیران استانی در سال 1401 قرار گرفته و در همین راستا شاهد پروژههای متعددی به ویژه در شهرستانهای نهبندان، زیرکوه، سربیشه، خوسف و طبس با حضور سرمایهگذاران بودیم.
استاندار خراسان جنوبی افزود:شاهد اعتبارات قابل توجهی برای سرمایه گذاری در این طرح ها هستیم و بخش قابل توجهی از این سرمایه گذاری ها تا پایان سال 1402 به بهره برداری خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه اولویت ما در سال 1402 علاوه بر پیگیری مستمر موضوعات سال گذشته، تمرکز بر این 6 محور و موضوع خواهد بود، عنوان کرد: علاوه بر آن بر محور های جدیدی از جمله پیگیری مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی متمرکز خواهیم شد.
استاندار خراسان جنوبی را بهشت معادن کشور نامید و با ذکر این نکته که احیای معادن همچنان از موضوعات اصلی و کلیدی ماست، گفت: علاوه بر معادن و کشاورزی ظرفیت های بسیار خوبی در حوزه گردشگری داریم که کمتر به آن پرداخته شده که از برنامهها و اولویتهای ما در سال آینده خواهد بود.
وی بیان کرد: پیگیری اخذ مجوز برای اخذ منابع جدید از سطوح ملی و استفاده از ظرفیت ها و فرصت های بودجه سال 1402 در سال آینده در دستورکار است تا بتوانیم سهم بیشتری از منابع ملی برای استان داشته باشیم.
قناعت اظهار امیدواری کرد: خداوند به مردم عزیز کشورمان و مردم دوست داشتنی خراسانجنوبی عزت، سلامتی و عاقبت بخیری عطا کند تا شاهد موفقیت های روزافزون کشور در عرصههای مختلف بین المللی باشیم.
استاندار خراسان جنوبی بااشاره به موضوع انتقال آب ازخلیج فارس ودریای عمان به خراسان جنوبی گفت:خط چهار انتقال آب ازدریای عمان، مسیرنهبندان به بیرجند درحال مسیریابی و تملک اراضی است و کار آغازشده است.
قناعت با بیان اینکه از مؤلفه های مهم معنوی که در مسیر کمال انسان نقش دارند، قلب و بصیرت قلبی است، عنوان کرد: تأکید زیادی در روایات ناب و قرآن کریم بر آنها شده چرا که سرچشمه همه خیزش ها و جوش های وجود آدمی، قلب است.
استاندار خراسان جنوبی با ذکر این نکته که روزهای ابتدایی فصل بهار تقارن زیبایی با بهار قرآن پیدا کرده که این فرصت استثنایی و ظرفیت قرآنی ماه مبارک رمضان را اهل بیت(ع) با واژه زیبایی "ربیع" به معنای بهار تبیین کرده اند، تصریح کرد: دقت در معنی بهار برای ماه رمضان، یادآور الزامات بهار و ظرفیت های بی پایان ماه رمضان در همه زمینه ها و ابعاد زندگی بشر است.
قناعت اظهار داشت:همان گونه که در بهار نو شدن طبیعت را شاهد هستیم و برای ایرانی ها فرارسیدن سال نو می باشد، برای روح و اعتقاد مسلمانان نیز ماه مبارک رمضان به درستی بهار و فرصتی برای نو شدن است.
وی اظهارکرد: ماه مبارک رمضان ماه خودسازی است و اولین و مهمترین قدم هم در خودسازی این است که عیوب خود را با روشنی و دقت ببینیم و آن را برطرف کنیم و چه خوب است که این اقدام را در همه سطوح شاهد باشیم.
وی عنوان کرد: بهار رویش سبز طبیعت است که حضرت باری تعالی آن را به انسانها ارزانی داشته و چه دل انگیز میشود وقتی در بهار طبیعت، بهار رمضان با عطر قرآن و روح و جان انسان ها جلا می بخشد و چه زیباست طلیعه ماه رمضان که با بهار سبز همراه شده است.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: عطر طراوت و اندیشیدن قرآن در بهار سبز طبیعت دلها را آکنده از عطر خوش قرآن می کند و چه بهاری مبارک تر از این بهار است.
قناعت با بیان اینکه سال 1401 که پشت سر گذاشتیم شاهد اتفاقات خوب در کشور و استان در حوزه های مختلف بودیم، خاطر نشان کرد: کشور تبدیل به یک کارگاه سازندگی شده و همچنین فعالیت ها، تلاش ها و کوشش های فراوانی را در حوزه های مختلف در استان شاهد بودیم.
وی گفت: علاوه بر اینکه در همه حوزه ها دولت سیزدهم به عنوان دولت مردمی ایران قوی فعال بود بیشتر تمرکز ما در خراسان جنوبی بر 6 حوزه بود.
استاندار خراسان جنوبی گفت: اولین حوزه استقرار مدیران انقلابی و جوان در دستگاههای اجرایی بود و براساس ارزیابی نهاد رئیس جمهوری، بر اساس تعداد کمیت های تغییرات مدیران، استان خراسان جنوبی در تعداد تغییرات رتبه دوم کشوری را دارا بود.
وی اظهار داشت: دومین حوزه در دستورکار ما، پیگیری مصوبات سفر نخست رئیس جمهور بود که خراسان جنوبی از جمله اولین استان ها در تحقق جذب اعتبارات سفر نخست رئیس جمهوری بود که شاهد اجرایی شدن بسیاری از مصوبات و حتی افتتاح آن در سال 1401 بودیم.
قناعت با ذکر این نکته که سومین حوزه تمرکز، مسائل اولویت دار و زیرساختی خراسان جنوبی بود، بیان کرد: متأسفانه به دلیل عقب ماندگی تاریخی استان، تمرکز بیشتر مدیران در حوزه زیرساخت ها بود.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: از جمله مهمترین مسائل اساسی و کلیدی زیرساختی در استان،خط راه آهن جنوب به شمال، بحث انتقال آب از خط 2 خلیج فارس و خط 4 دریای عمان است که خط چهار از دریای عمان، مسیر نهبندان به بیرجند در حال مسیریابی و تملک اراضی می باشد و کار شروع شده است.
وی افزود: در حوزه زیرساختی دوبانده سازی محورهای استان، بهداشت و درمان و طرح نهضت ملی مسکن نیز از دیگر طرح ها می باشد که اقدامات خوبی در این زمینه رقم خورده است.
قناعت با ذکر این نکته که جذب سرمایه گذاران در حوزه معادن و توجه ویژه و خاص به صنایع فرآوری، یکی از مصوبات بسیار خوب و کلیدی ما در دور دوم سفرهای رئیس جمهور بود، گفت: ما برای اینکه شاهد رونق صنایع فرآوری ماده معدنی و محصولات استراتژیک استان باشیم، مشوق هایی را برای سرمایه گذاری ایجاد کنیم.
وی افزود: با ارائه مشوقها، آنهایی که در حال استخراج و خام فروشی می باشند، برای ایجاد و تکمیل چرخه تولید تشویق می شوند و در حقوق دولتی که باید در حوزه استخراج پرداخت کنند، تخفیفاتی قائل شدیم.