به گزارش آرانیوز از قم، پنجاهمین همایش ائمه جماعات مساجد استان قم از طرف معاونت جامعه و مردم جامعه مدرسین امروز در محل سالن اجتماعات این جامعه برگزار شد.
این اولین همایش ائمه جماعات استان قم است که پس از درگذشت مرحوم آیت الله آشتیانی، معاون فقید جامعه و مردم جامعه مدرسین، از طرف این معاونت برگزار میگردد.
در ابتدای این جلسه با اشاره به برخی از اقدامات و خدمات مرحوم آیت الله آشتیانی در زمان حیات، از خدمات این روحانی مردمی تجلیل شد.
آیتالله عباس کعبی، سخنران این همایش، در ابتدای سخنان خود اظهار داشت: ارتباط میان ائمه جماعات و جامعه مدرسین به همت مرحوم آیت الله آشتیانی بود که بانی این جلسات بودند و این اولین جلسهای است که بعد از ارتحال ایشان برگزار میشود.
وی ادامه داد: یکی از دغدغههای اصلی آیت الله آشتیانی ایجاد ارتباط گسترده میان مردم و روحانیت بود و در این راستا اهمیت ویژهای برای مسجد و ارزشهای انقلاب، دین، عفاف و حجاب قائل بود و شبانه روزی در میدان حاضر بود و تلاش میکرد.
نایب رئیس جامعه مدرسین در بخش دیگری از سخنان خود، شناخت معارف اهل بیت ( ع) و تبیین آن برای مردم را اولین رسالت روحانیت عنوان کرد و ابراز داشت: وظیفه روحانیت؛ هدایت مردم، اصلاح اوضاع فرهنگی و اجتماعی جامعه، حفظ انسجام و وحدت میان مردم، مدیریت امور دینی و دنیایی جامعه اسلامی، اقامه حکمالله، مرزبانی و دیده بانی دین، مبارزه با استبداد و به طور کلی مجاهده در راه خداست.
کعبی ادامه داد: این وظایف در دوران انقلاب اسلامی برجسته شد و امروز بحمدالله نقش تأثیر گذار روحانیت در سراسر جهان برای گسترش معارف اهل بیت بسیار بینظیر است.
استاد حوزه علمیه قم افزود: امام خمینی (قدس سره) باعث شد که شیعه از انزوا در بیاید و دین در گستره جهانی بر پایه تمهید ظهور حضرت بقیه الله (عج) مطرح شود. انقلاب اسلامی نه تنها به تشیع بلکه به دین و معنویت خدمت کرد و حتی دیگر ادیان الهی نیز ظهور و بروز پیدا کردند و اساسا دین به عنوان یک نسخه شفا بخش برای ایجاد یک دگرگونی در جهان مطرح شد.
وی گفت: در زمان پیروزی انقلاب اسلامی جهان به دو بلوک شرق و غرب تقسیم میشد؛ اما اکنون بلوک دیگری به نام بلوک مقاومت اسلامی به وجود آمده است که خاستگاه آن انقلاب اسلامی است و خاستگاه اصلی انقلاب اسلامی نیز ولایت محمد و آل محمد است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به حوادث غزه بیان داشت: تحولات جهان با شتاب به نفع دین و آموزههای اهل بیت (ع) در حال شکل گیری است و غزه خط اول مقاومت تمدنی برای رشد ولایت اهل بیت – علیهم السلام – در سراسر جهان است و این هم از برکات جهاد 45 ساله ملت ایران است.
کعبی افزود: بعد از گذشت حدود سه ماه از جنگ غزه، صهیونیستها در جنایت کردن و کشتار زنان و کودکان دست نازیها را از پشت بستهاند و بزرگترین جنایات قرن توسط صهیونیستها در حال شکل گیری است. البته این جنایتها نتوانسته است شکست تاریخی آنها در عملیات طوفان الاقصی را ترمیم کند؛ چرا که علی رغم همه جنایتها ساختار نظامی حماس همچنان حفظ شده است.
سخنران این همایش ادامه داد: مقاومت اسطورهای مردم غزه از عاشورای امام حسین – علیه السلام – و مکتب اسلام ناب محمدی سر چشمه گرفته و این وضعیت اسرائیل را به ستوه آورده است؛ چرا که هر چه میکند باز مردم در صحنه ایستادهاند و فهمیدهاند که مقاومت نتیجه میدهد.
وی مکتب اهل بیت را مکتب عدالت، محبت، مقاومت، ظلم ستیزی، خدمت به مردم و به دور از هر گونه افراط و تفریط توصیف کرد و ابراز داشت: مکتب اهل بیت – علیهم السلام – مبشر پیشرفت، عدالت و تمدن برای انسان معاصر است و در پس مقاومت مردم فلسطین، نشر این فضائل نیز در جریان است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به پیشرفتهای علمی و فناوری و تواناییهای نظامی کشور به عنوان دو عنصر مهم در مقابله با دشمنان گفت: عنصر سوم، حضور مردم در صحنه است. دشمنان در تلاشاند تا با ایجاد یأس و ناامیدی و تزریق بیایمانی و بیدینی در جامعه، مردم را از فرهنگ و مکتب اسلام و انقلاب جدا کنند.
وی خاطرنشان کرد: تخریب روحانیت در دستور کار دشمن است و یک نقطه ضعف در یک روحانی را به همه روحانیت تعمیم میدهند و مشکلات اقتصادی که نتیجه ناکارآمدی برخی از مدیران نالایق است را به انقلاب اسلامی نسبت میدهند؛ در حالی که این مشکلات به کسانی باز میگردد که به آموزههای اسلامی باور ندارند.
کعبی تصریح کرد: اگر سیاستهای اقتصاد مقاومتی و سیاستهای اصل 44 توسط دولتها پیاده شده بود، این مشکلات اقتصادی وجود نداشت؛ البته سیاستهای اصل 44 به این معنا نیست که بنگاههای اقتصادی به ثمن بخس فروخته شوند، بلکه به معنای مشارکت تمامی مردم در اقتصاد است.
وی ابراز داشت: مشکلات اقتصادی قابل حل است؛ چرا که منابع رشد اقتصادی در کشور فراهم است و صرفا نیاز به ساماندهی و مردمی کردن اقتصاد وجود دارد و مساجد میتوانند به عنوان کانون کار آفرینی و تکاپوی حرکات اقتصادی نقش آفرین باشند.
عضو هیئت رئیسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ارتقای شاخصهای کارآمدی نظام اسلامی را سبب تولید امید و حضور بیشتر مردم در صحنه ارزیابی کرد و اظهار داشت: دولت سیزدهم شبانه روزی در حال بهبود زیرساختهای اقتصادی و خدمت به مردم است و ما باید این خدمات را برای مردم بیان کنیم.
وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری گفت: در آستانه دو انتخابات بزرگ هستیم و دشمن به خاطر مخالفت با اسلام و جمهوری اسلامی در تلاش است تا حضور مردم در انتخابات کمرنگ باشد.
نایب رئیس جامعه مدرسین تصریح کرد: امروز شرکت در انتخابات مصداق جهاد فی سبیل الله و ضامن اقتدار و پیشرفت ملی است و ما باید مردم را برای شرکت در انتخابات ترغیب کنیم.
وی شرکت در انتخابات را تکلیفی شرعی و ملی توصیف کرد و بیان داشت: در برخی از کشورها شرکت در انتخابات اجباری است. در کشور ما شرکت در انتخابات آزاد است اما یک تکلیف شرعی، انقلابی و شهروندی است.
شایان ذکر است، حجت الاسلام و المسلمین شعبانزاده، مدیر کل تبلیغات اسلامی استان قم، به عنوان سخنرانی پایانی این همایش، گزارشی از آخرین وضعیت مساجد استان ارائه کرد.