کد خبر: ۱۱۴۰۹۱
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۹
شهردار شهر جهانی یزد با اشاره به کمبود شدید امکانات برای مقابله با سیل یزد در سال ۱۴۰۱ گفت: پس از آن سیل، زیرساخت‌های یزد برای مقابله با سیل‌های احتمالی تکمیل و تقویت شد.
زیرساخت‌های یزد برای مقابله با سیل احتمالی تکمیل شده است

به گزارش آرانیوز از یزد ، ابوالقاسم محی‌الدینی ظهر امروز در نشست خبری با اشاره به اینکه در این دوره شهرداری تکمیل زیرساخت‌ها به صورت ویژه در اولویت قرار داشت، گفت: در اردیبهشت سال 1401 و به دنبال بارندگی‌ها و سیل ایجاد شده، درمجموع 25 میلی‌متر داشتیم، اما اردیبهشت امسال بارندگی 50 میلی‌متری را تجربه کردیم ولی خوشبختانه مشکلی در شهر به وجود نیامد.

وی ادامه داد: در ارتباط با سیل مشهد تماس گرفتیم و اعلام کردیم که آمادگی لازم برای کمک یزد به این شهر وجود دارد و می‌توانیم در زمینه مدیریت بحران به مشهد خدمات‌رسانی کنیم.

شهردار شهر میراث جهانی یزد افزود: حتی اگر بارندگی مرداد سال 1401 مجدد در شهر یزد رخ دهد ما در حوزه تجهیزات کمبودی نخواهیم داشت و به صورت کامل آمادگی مقابله با بحران سیل در یزد وجود دارد.

محی الدینی عنوان کرد: این در حالی است که در سال 1401 ما کمترین تجهیزات برای مقابله با بحران را داشتیم و تجهیزات امدادی از استان‌های همجوار به یزد اعزام شده بود.

وی گفت: این زیرساخت‌ها در سایر حوزه‌ها هم به صورت کامل تقویت شده و توانستیم آمادگی شهر را افزایش دهیم و در کنار همه این موارد، 5 سیل‌بند جدید در اطراف شهر یزد ایجاد شده و تاج و ارتفاع سیل‌بندهای موجود هم تقویت شد که یکی از این سیل‌بندها توسط سپاه الغدیر ایجاد شد.

شهردار شهر میراث جهانی یزد از وجود 9 هزار چاه جذبی در شهر یزد خبر داد و تصریح کرد: پس از سیل یک هزار چاه جذبی دیگر هم اضافه شد و علاوه بر آن عمق بسیاری از چاه‌های جذبی موجود بین 10 تا 15 متر بود ولی چاه‌های جدید 25 تا 30 متر حفر شد تا خودشان بتوانند آب را جذب کنند و برای همه آنها هواکش هم در نظر گرفته شد.

محی‌الدینی بیان کرد: البته در این بخش نیاز اصلی ما تکمیل رودخانه است و باید مسیر این رودخانه به صورت کامل باز شود و ابتدا و انتهای آن هم فعال شود تا به صورت ایمن سیل را به خارج از شهر عبور دهد.

وی افزود: به ویژه که در قبل از سال 98 و 99 به این طرف ما خشکسالی مطلق داشتیم و این موضوع که ممکن است با بحران سیل روبه‌رو شویم فراموش شده بود و اقدام خاصی برای تقویت شهر در این حوزه و ایجاد زیرساخت و تکمیل امکانات صورت نگرفت.

شهردار شهر میراث جهانی یزد با تاکید بر اینکه مطالب منتشر شده در ارتباط با خسارت وارد آمدن به امیرچقماق به دنبال باز شدن مسیر راستگرد این میدان دروغ محض بوده بیان کرد: همین الان هم دقیقا در همان نقطه ماشین در حال عبور و مرور است و تنها این موضوع را بهانه‌ای برای ضربه زدن به شهرداری استفاده کردند.

محی‌الدینی خاطرنشان کرد: بافت تاریخی یزد پیش از شروع به کار این دوره شهرداری 53 میلیارد تومان اعتبار داشت ولی امسال 230 میلیارد تومان اعتبار برای آن در نظر گرفته شده است.

وی گفت: یکی از اقدامات بسیار خوبی که در این دوره به صورت ویژه مورد توجه قرار داشت این بود که مناطق محروم و کمتر برخوردار به صورت ویژه در اولویت قرار گرفتند.

شهردار شهر جهانی یزد ادامه داد: در این دوره به صورت ویژه به این مناطق رسیدگی صورت گرفت و الان تقریبا تمام معابر دو منطقه محروم یزد به صورت کامل آسفالت شده و معبر خاکی در آن نداریم.

محی‌الدینی بیان کرد: نکته قابل توجه در این رابطه آن بود که در این محلات حتی کوچه‌هایی وجود داشت که خانه‌های آن از بالغ بر 20 سال قبل ساخته شده بودند ولی هنوز آسفالت نداشتند و در این دوره این مشکل به صورت کامل رفع شد.

وی ادامه داد: همچنین در این دوره شهرداری توجه به مباحث فرهنگی، اجتماعی و ورزشی به صورت بسیار خاص وجود داشت به گونه‌ای که اعتبارات این بخش با افزایش چند برابری روبه‌رو شد و اعتبارات امسال این حوزه شهرداری یزد به 120 میلیارد تومان رسیده است.

شهردار شهر یزد به اقداماتی که در ایام نوروز در یزد انجام شد اشاره کرد و افزود: شادراه نور با حضور بالغ بر یکصد هزار نفر از مردم برگزار شد که نشان دهنده استقبال بسیار خوبی است که از آن شده است.

محی‌الدینی به انتقادات صورت گرفته از این مراسم اشاره کرد و افزود: ما هم منکر انتقادات و برخی مشکلات نیستیم البته برخی از این موارد به شهرداری مرتبط نبود و طرح اولیه ما به گونه دیگری بود ولی در مراجع بالادستی تصویب شد که کل مسیر به صورت کامل بسته شود.

وی بیان کرد:  پیاده‌راه حضرت ولی عصر(عج) در طول چند سال گذشته یکی از اقدامات و ابتکارات بسیار خوبی بود که این طرح هم با استقبال بسیار خوب از سوی مردم یزد روبه‌رو شد.

شهردار یزد بیان کرد: ابربازی‌ها هم اقدام بسیار خوب دیگری بود که علاوه بر ایام نوروز، در طول سال هم برای مردم برپا شد تا بتوانند از آن استفاده کنند.

محی الدینی با بیان اینکه در شهر یزد هیچ محدودیت ترافیکی خاص مثل مسیرهای یک طرفه و طرح‌های ترافیک ندارد گفت: با بررسی‌هایی که انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که بهترین نتیجه برای رفع مشکلات ترافیکی، ایجاد معابر جدید است و به همین دلیل چندین معبر جدید را در دستور کار خود قرار دادیم و از چند مورد بهره برداری شده است.

وی بیان کرد: در سال 1401 تعداد 95 ون و 29 اتوبوس خریداری کردیم ولی تنها 14 اتوبوس و کمتر از 30 ون را دولت به ما تحویل داده و یکی از مشکلاتی که در ارتباط با کمبود ناوگان حمل و نقل عمومی وجود دارد همین نرسیدن تمام ظرفیت خودروهایی است که خریداری کردیم و متاسفانه دولت در این زمینه نتوانست تعهد خود به شهرداری‌ها را عملیاتی کند.

شهردار شهر یزد بیان کرد: با تسهیلاتی که به تاکسی‌ها پرداخت کردیم، 300 تاکسی تعویض شده و 200 مورد دیگر هم در دست اقدام است اما به دلیل افزایش قیمت خودرو مشکلاتی به وجود آمده که باید دوباره این افزایش قیمت را در تسهیلات اعمال کنیم.

محی‌الدینی افزود: در زمینه خودروهای برقی و هیبریدی هم اقداماتی در دست انجام است و امیدواریم بتوانیم با برنامه‌ریزی صورت گرفته، بخشی از ناوگان را تقویت کنیم.

وی با اشاره به اینکه آسفالت‌های معابر یزد فرسوده شده گفت: در سال 1400 خیلی از معابر و محورهایی که می‌توانستیم را لکه‌گیری و درزگیری با ماشین انجام دادیم و اگر این کار صورت نگرفته بود در سیل 1401 آسفالت همان مسیرها هم خراب شده بود.

شهردار شهر جهانی یزد گفت: به دلیل همین فرسودگی آسفالت، با هر بارندگی شاهد خرابی‌هایی هستیم و باید بلافاصله پس از بارندگی‌ها، نسبت به بهسازی کامل یا جزئی آن اقدام شود.

رئیس شورای اسلامی شهر یزد هم در این نشست با اشاره به اینکه بلوار آیت الله ابوترابی حدود 20 سال به روی زمین مانده بود، گفت: در این دوره، آسفالت کل بلوار به اتمام رسیده و تاسیسات شهری آن در حال انجام است.

عزیزالله سیفی تصریح کرد: خیابان دانش پایه، بلوار امام محمد باقر(ع)، بلوار حضرت خدیجه(س)، 18 متری کوچه بیوک، ادامه فرهنگ امامشهر، بلوار موحدین خیرآباد، خیابان نقیب زاده هم در دستور کار این دوره قرار گرفته و اقدامات گسترده‌ای در آن انجام گرفته است.

وی یادآور شد: در سال 1403، 700 میلیارد تومان برای تملکات و آزادسازی معابر در شهرداری و شورای اسلامی شهر یزد به تصویب رسیده که به این وسیله اقدامات گسترده‌ای در این زمینه انجام شده است.

 

 
نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار