شهرام صیادی در گفت و گو با آرانیوز در کرج اظهار داشت: بهسازی محیط یکی از راههای مهم کنترل پشه آئدس و بیماریهای ناشی از آن است. به منظور پیشگیری از بیماریهای ناشی از پشه آئدس اطلاعرسانی و آگاهسازی مردم و نیز همکاری دستگاهها لازم است.
وی خاطر نشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی استان از سال 98 برنامه مراقبت حشرهشناسی و عملیات کنترل ناقل را برای مبارزه با پشه آئدس مهاجم در کلیه مبادی ورودی استان اجرایی کرده است.
صیادی بیان کرد: با توجه به اینکه فرودگاه پیام به عنوان به عنوان بندر خشک در استان فعالیت دارد و بیشتر مبادلات تجاری استان با کشور عراق و شهرهای جنوبی کشور از طریق این فرودگاه صورت میگیرد، اقدامات مراقبت حشره شناسی در این محدوده اجرایی شده است.
این مسئول همچنین عنوان کرد: به دلیل پیشگیری و کنترل بیماریهای ناشی از حشرات در استان برنامههای مراقبت حشره شناسی در ایستگاه راه آهن و ترمینال کلانتری نیز فعال شده است.
رئیس علوم پزشکی استان با اشاره به اقدامات پیشگیرانه در خصوص مقابله با پشه آئدس گفت: برنامه مراقبت انسانی و آموزش پرسنل و کارکنان از سال 1400 آغاز و به صورت مستمر ادامه دارد.
وی همچنین برگزاری جلسات متعدد در این خصوص و برنامههای آموزشی و اطلاع رسانی توسط رسانهها همچنین مکاتبات انجام شده با سازمانها و ادارات مربوطه را از اقدامات در این خصوص برشمرد و گفت: برای شناسایی و اقدامهای درمانی بیماری تبدار ناشی از گزش پشه آئدس بیمارستانهای استان به کیتهای تشخیص سریع بیماری تب دانگ تجهیز شدند.
وی افزود: با وجود شناسایی پشه آئدس در برخی از استانهای کشور اما تاکنون موردی از بیماری تبدار ناشی از گزش این پشه در البرز مشاهده نشده است.
صیادی تاکید کرد: شهروندان به منظور مقابله با این بیماری از رها کردن زبالههای خود در محیط خوداری و نیز با از بین بردن آبهای راکد داخل منزل نظیر آب پشت کولر، آب زیر گلدانها و هرگونه فضای کوچک و بزرگی که احتمال تجمع آب راکد در آن وجود دارد، در مقابله با این پشه به ما کمک کنند.