کد خبر: ۱۱۶۷۴۸
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۴
مسئول واحد بیماران خاص در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان از انجام اقدامات موثر برای بهبود کیفیت زندگی ۱۲۵ بیمار تالاسمی در کردستان خبر داد

‌شناسایی ۱۲۵ بیمار تالاسمی در استان کردستان

به گزارش آرانیوز از سنندج، لیلا قنبری مسئول واحد بیماران خاص در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲، بر اساس آخرین آمار، ۱۲۵ بیمار تالاسمی در استان کردستان شناسایی شده‌اند که بیشترین تعداد بیماران در سنندج با ۴۷ نفر و کمترین تعداد در دهگلان با دو بیمار مشاهده شده است و سایر شهرستان‌ها نیز به ترتیب سقز، بانه، بیجار، قروه و کامیاران بیماران تالاسمی وجود دارند.

 

وی افزود: از مجموع بیماران، ۶۰ نفر زن و ۶۵ نفر مرد هستند، همچنین، ۱۸ بیمار زیر ۲۰ سال و ۱۰۷ بیمار بالای ۲۰ سال مبتلا به این بیماری هستند، متأسفانه سال گذشته ۳ بیمار تالاسمی در استان جان خود را از دست دادند.

 

مسئول واحد بیماران خاص در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه با توجه به آمار، ۰.۶ درصد از کل بیماران تالاسمی کشور به استان کردستان اختصاص دارد، بیان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۵۱ درصد از والدین این بیماران ازدواج خویشاوندی و ۴۹ درصد ازدواج غیرخویشاوندی داشته‌اند.

 

افزایش خدمات درمانی به بیماران تالاسمی در کردستان

 

قنبری بیان کرد: به منظور پیشگیری از تولد نوزادان مبتلا به تالاسمی، بهبود کیفیت زندگی بیماران و دسترسی آن‌ها به خدمات درمانی، اقداماتی از جمله تجهیز مراکز درمانی، تامین خون، تامین دارو، پوشش هزینه های درمانی و خدمات تکمیلی انجام شده است.

 

وی گفت: به عنوان تنها دانشگاه در منطقه غرب کشور، تمامی بیماران تالاسمی در شهر خود به خدمات دارویی و درمانی دسترسی دارند.

 

هفت مرکز درمانی تالاسمی در کردستان

 

مسئول واحد بیماران خاص در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان، به تجهیز مراکز درمانی در استان کردستان پرداخت و گفت: هفت مرکز درمانی تالاسمی در استان با فضا و کادر درمانی مجزا به بیماران خدمات ارائه می‌دهند که سال گذشته ۴ هزار و ۹۵۰ کیسه خون برای تزریق به بیماران تالاسمی به این مراکز درمانی ارسال شد و این خون‌ها از نظر ویروسی و گروه خونی کاملاً بررسی شده است.

 

دسترسی رایگان بیماران تالاسمی در کردستان

 

قنبری عنوان کرد: سال گذشته ۱۹ هزار و ۲۳۱ عدد آهن‌زدای تزریقی به ارزش ۱۸ میلیارد ریال برای بیماران تأمین شد و به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار گرفته است.

 

وی بیان کرد: هزینه‌های تزریق خون، تزریق دسفرال و سایر خدمات درمانی بیماران توسط سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌شود.

 

مسئول واحد بیماران خاص در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه سه عدد پمپ تزریق دسفرال به صورت رایگان به بیماران اهدا شده است، خاطرنشان کرد: بیماران تالاسمی بر اساس بسته حمایتی ارسالی از وزارت متبوع می‌توانند به خدمات دندانپزشکی، سنجش تراکم استخوان، تصویر برداری، بستری و جراحی رایگان دسترسی داشته باشند.

نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار