به گزارش آرانیوز در آخرین روز بررسی برنامههای وزرا که منتهی به رایگیری و تعیین تکلیف کابینه خواهد شد، موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی نیروئ نقطه نظرات خود را مطرح کردند .
پیش از این سه کمیسیون تخصصی انرژی، کشاورزی، آب و کنابع طبیعی و عمران با بررسی برنامههای وزیر پیشنهادی نیرو وی را برای احراز این سمت گزینهی مناسبی دانستند .
مخالفان چه گفتند؟
محسن بیگلری، نماینده مردم سقز در مجلس در مخالفت با عباس علیابادی، وزیر پیشنهادی نیرو گفت: متأسفانه شاهد مدیریت درستی در راستای منابع آبی در کشور نبودیم، شخصی باید در این زمینه به وزارت نیرو معرفی شود که کاردان باشد.
وی در مخالفت با کلیات برنامه وزیر پیشنهادی نیرو گفت: نیروگاههای آب و برق تحت نظارت وزارت نیرو هستند، در سالهای اخیر تغییرات اقلیمی منجر شده کشور در شرایط بحرانی آب قرار بگیرد، در این زمینه شاهد کاهش آب رودخانهها، همچنین کاهش منابع زیرزمینی هستیم که متعلق به آیندگان است.
نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متأسفانه شاهد مدیریت درستی در راستای منابع آبی در کشور نبودیم، شخصی باید در این زمینه به وزارت نیرو معرفی شود که کاردان باشد. دکتر علی آبادی در حوزه خود یعنی صنعت، معدن و تجارت بسیار کارشناس بوده و باید به این وزارتخانه معرفی میشد، هم به جهت سوابق کاری و هم به جهت سوابق تحصیلی.
وی افزود: باید کسی به عنوان وزیر پیشنهادی نیرو معرفی میشد که در زمینه مدیریت منابع ابی متخصص باشد، امروز کردستان را مثال میزنم، در تابستان متأسفانه این استان با قطعی مکرر برق مواجه بوده، حدود 40 درصد از روستاهای این استان مشکل شبکه آبرسانی دارند، بیش از 60 درصد شبکه آبرسانی کردستان مربوط به دوران جهاد سازندگی است که امروز از فرسودگی رنج میبرد.
بیگلری خطاب به علی آبادی ادامه داد: آقای علی آبادی امروز بسیاری از روستاهای ما دچار مشکل بیآبی هستند، ساعتهای طولانی با قطعی آب مواجه هستند، امروز سدهای بسیاری در کشور احداث شده است اما مشکل بیآبی همچنان پابرجا است، از وزرای قبل از جمله آقای محرابیان تشکر و قدردانی دارم اما باید بپذیریم که نتوانستند در حوزه آبی به درستی عمل کنند، به واسطه احداث سدها با کمبود آب مواجه هستیم، قرار بود تصفیهخانه احداث شود اما هنوز در قالب یک وعده باقی مانده است، شما برای جبران این ظلمها و کم و کاستیها چه راهکاری دارید، آیا مدیریت سدها و بهرهبرداری از آنها به همان مناطق اختصاص داده میشود؟ ابتدا باید آب مناطقی را که سدها در آنجا احداث شده است را تأمین کند، آیا برای بهرهبرداری از انرژی خورشیدی راهکاری دارید. شما برای وزارت نیرو بسیار مناسب تر بودید.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم بیان کرد: برای تولید برق تجدیدپذیر چه برنامهای دارید؟ بسیاری از کشورها برای تأمین آب و برق از انرژیهای پاک بهره میگیرند، برای بازسازی تأسیسات و تجهیزات آبرسانی و برقرسانی چه اقداماتی خواهید داشت؟ به فرض مثال در حوزه انتخابیه بنده چند تیر برق در بحران سیل سقوط کرد و منجر به قطعی برق چند هفتهای ساکنین آن روستا شد، برای چاههای غیرمجاز و بهرهبرداری از چاهها چه برنامهای خواهید داشت؟ در یک ماه گذشته قطعی برق ضررهای بسیاری به صنعت وارد کرده است، چه کسی جبران کننده آن خواهد بود، آیا در تابستان آینده قول عدم قطعی برق را خواهید داد، آیا در سال آینده قول سهمیه آب کشاورزان را میدهید. میدانم نگاهتان در حوزه آب و برق عادلانه خواهد بود، مشکل برق ما در حال حاضر به صنایع ضرر زده است، آیا جبران مافات می کنید.
وی ادامه داد: در وزارتخانه صمت شایستهسالاری را ندیدیم، آیا در وزارت نیرو شایسته سالاری را خواهیم دید؟ دکتر علی آبادی شما مدیر علمی و جهادی هستید، حق مردم نیست که قربانی مدیریت سنتی باشند، همچنان درگیر مشکل آب و برق باشند.
موافقان چه گفتند؟
نماینده مردم علی آباد در مجلس با بیان اینکه کشور در 2 حوزه آب و برق دچار چالش شده، گفت: جذب سرمایه گذار بخش خصوصی برای عبور از تنش و ابرچالش آب و برق در کشور ضروری است.
رحمت الله نوروزی در موافقت با برنامههای عباس علی آبادی وزیر پیشنهادی نیرو، گفت: به یقین انتخاب وزیری توانمند برای وزارتخانه نیرو با توجه به بحران شدید آب و برق در تمامی کشور و حتی با همسایگان بسیار ضروری است چرا که ما در این حوزه علاوه بر داخل کشور با همسایگان نیز دچار تنش و چالش شده ایم.
وی در ادامه به برخی از مشکلات حوزه نیرو، اشاره کرد و افزود: عدم بهره برداری نیروگاه ها، ناتوانی در سرمایه گذاری برای بروز کردن تجهیزات و کاهش تصدی گری، وارد کردن بخش خصوصی به جریان تولید انرژی و اجرای اصل 44 قانون اساسی که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز است از جمله مواردی است که حل آن ها نیازمند داشتن مدیری توانا و کارآمد است چرا که تنها در این صورت می توان مشکلات عدیده صنعت برق و آب را کاهش داد.
نماینده مردم علی آباد در مجلس شورای اسلامی تولید آب و برق با کمک صندوق توسعه ملی را ضرورتی غیرقابل اجتناب دانست و ادامه داد: کمبود آب و مشکلات پیرامون آن سبب شده مردم از شرق به سمت دیگر شهرها و بیشتر به سمت استان گلستان مهاجرت کنند بنابراین باید به وزارتخانه نیرو به عنوان یک وزارتخانه مهم و حتی امنیتی، اقتصادی و توسعه گرا نگاه کرد.
نوروزی اضافه کرد: اصلاح سیاست الگوی کشت و افزایش بهره وری، ضعف دولت ها در دیپلماسی آب و عدم حل و فصل مشکل ایجاد شده با همسایگان در حقآبه هیرمند و ارس از جمله مسائلی است که آقای علی آبادی باید برای حل و فصل آن قول دهد.
وی مطرح کرد: اقتصاد آب، بهره وری بهینه از آب، توسعه آبیاری تحت فشار و قطره ای با هدف جلوگیری از هدررفت آب و افزایش سهم و حقآبه کشاورزان از جمله مسائل مهمی است که باید به آن ها با هدف ایجاد رفاه عمومی و رونق اقتصادی و کشاورزی توجه کرد