مریم عرب نژاد در گفتوگو با آرانیوز در قم، در خصوص همکاری مدیران شرکتهای خصوصی در اعطای مرخصی زایمان و ساعت شیردهی گفت: در قانون جوانی جمعیت، ماده 9 و 17 به بحث مادران شاغل اختصاص پیدا کرده که 9 ماه مرخصی کامل با تمام حقوق و مزایا در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه در شرکتهای خصوصی به جهت اینکه شاید نبود امنیت شغلی و ثبات شغلی برای خانم ها است که تمایلی به فرزندآوری ندارند، تصریح کرد: در دستور کار است بررسی کنیم که در حد توان آن موسسات و شرکتهای خصوصی که در سطح استان قم مشغول فعالیت هستند برای کارمندان خانم این قانون را به نحو مطلوب اجرایی کنند.
دبیر ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت استان قم گفت: یکی از مواردی هم که در قانون جمعیت به آن اشاره شده بحث تامین فضای مرتبط با مهدکودک است که در فضای شهر قم نامه نگاریهایی که صورت گرفته نشان دهنده این است که شاید مادرانی که دارای فرزند زیر 6 سال هستند تعدادشان کم است و یا نیازی به مهد کودک ندارند.
عرب نژاد افزود: اما یکی از موضوعاتی که به جد پیگیری میشود ایجاد و راهاندازی مهدهای کودک خانگی است به جهت آن اعتماد و اطمینانی که وجود دارد. اما این یکی از موارد قانونی است که میطلبد دستگاههای اجرایی در راستای ایجاد امنیت و اطمینان خاطر مادران شاغل، مهدهای کودک را فراهم کنند که محیطی امن و ایمن است.
وی در پاسخ به این سوال که چه میزان از اهداف کلان جوانی جمعیت در استان محقق شده است، تصریح کرد: یکی از مواردی که استان قم در آن حائز رتبه برتر است، بحث واگذاری زمین به خانوادههای خوش فرزند و دارای سه فرزند و بیشتر است. در سطح استان قم تعداد واگذاری واحدهایی که در این سه سال انجام شده بالغ بر 3 هزار و 450 واحد مسکونی و زمینی بوده که تحویل خانوادهها شده است.
دبیر ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت استان قم افزود: اقداماتی که در سطح دانشگاه علومپزشکی انجام شده، بستههای لبخند مادری که ستاد فرمان امام تقدیم خانوادههای خوش فرزند میکند، اعطای تسهیلات و وامهایی که رقمخورده جزو اقداماتی است که در استان در راستای قانون جوانی جمعیت در استان قم انجام شده است.
عرب نژاد افزود: با این حال نیاز است به جهت اجرایی شدن این قانون فرهنگ سازی و دغدغهمند سازی دستگاهها انجام شود که این قانون را به طور شایسته اجرا کنند.