کد خبر: ۱۲۰۲۴۱
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۰
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان‌ جنوبی گفت: ۱۳ اثر تاریخی استان با هدف رشد و توسعه گردشگری و حمایت صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور به بخش خصوصی واگذار می‌شود.
۱۳ اثر تاریخی خراسان جنوبی به بخش خصوصی واگذار می‌شود

به گزارش آرانیوز از بیرجند، مهدی جعفری در نشست تخصصی اقتصاد میراث فرهنگی ویژه بناها و اماکن تاریخی استان که با حضور مدیرعامل صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور برگزار شد، افزود: خراسان جنوبی دومین استان امن سرمایه‌گذاری است اما ظرفیت‌های گردشگری آن به درستی معرفی نشده است.

وی ادامه داد: خراسان جنوبی پنجمین استان دارای سرمایه‌گذاری خارجی در کشور محسوب می‌شود، در حالیکه شرایط خاص آن سبب شده سرمایه‌گذاران بخش گردشگری مشکلاتی داشته باشند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان‌ جنوبی با اشاره به چهار فصل بودن این استان در حوزه گردشگری تصریح کرد: خراسان جنوبی استان دیرینه‌های پایدار بوده دارای تنوع گردشگری است اما به خوبی معرفی و شناسانده نشده است.

وی با ذکر اینکه این استان سرزمین ظرفیت‌هاست اما به آن پرداخته نشده، متذکر شد: مسئولان کشوری باید در خصوص رعایت عدالت اجتماعی در استان‌ها پاسخگو باشند.

جعفری یادآور شد: دغدغه‌های سرمایه‌گذاران به این دلیل است که در شرایط بسیار سختی در این استان سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

وی با اشاره به آب و هوا و اقلیم متفاوت استان همچنین همجواری با کشور افغانستان گفت: این موضوع سبب شده گردشگران و مسافران به این استان کمتر سفر کنند لذا ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری کمتر معرفی شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان‌ جنوبی یادآور شد: در سال‌های گذشته در حوزه گردشگری سرمایه‌گذاری زیادی انجام شده اما بخش خصوصی دغدغه‌هایی دارند که باید پیگیری و رفع شود.

وی گفت:  13 اثر تاریخی استان با هدف رشد و توسعه گردشگری و حمایت صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور به بخش خصوصی واگذار می‌شود.

جعفری با بیان اینکه هیچکس پشت درب اتاق ما نمی‌ماند و مشکلات را پیگیری خواهیم کرد، افزود: کارگروه تسهیل ویژه صنایع دستی و گردشگری در دستور کار قرار بگیرد تا مشکلات سرمایه‌گذاران با همفکری دستگاه‌های متولی پیگیری و رفع شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان‌ جنوبی بیان کرد: واگذاری اماکن تاریخی استان به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی اقدام خوبی برای معرفی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های استان است لذا باید از این ظرفیت به نحو احسن استفاده شود.

جعفری اظهار داشت: از مدیرعامل صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی درخواست داریم با توجه به ظرفیت این صندوق، خراسان‌ جنوبی را حمایت کنند.

وی ادامه داد: خراسان‌جنوبی سرزمین فرش بوده و در حوزه پارچه بافی و صنایع دستی دیگر نیز دانش بومی دارد، برخی صنایع دستی سال‌های گذشته به فراموشی سپرده شده که احیای این صنایع در سال‌های اخیر رونق گرفته است. 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان‌ جنوبی خواستار توجه ویژه به حوزه صنایع دستی به خصوص فرش خراسان‌ جنوبی شد و گفت: یک نفر به عنوان نماینده صندوق احیا و بهره‌برداری در استان معرفی شود.

جعفری با بیان اینکه طرح جامع گردشگری خراسان جنوبی هنوز تدوین نشده، گفت: فصل یک و دو این طرح نوشته شده و فصل سوم در حال نگارش است اما برای تکمیل نیاز به حدود هفت میلیارد ریال اعتبار دارد که تقاضا داریم صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور این طرح را حمایت مالی کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان ‌جنوبی نیز در این جلسه گفت: این استان دارای 9 اثر ثبت جهانی است و پیگیری ها برای ثبت جهانی 2 اثر دیگر در حال انجام است.

هادی شاهوردی افزود: برخی اماکن تاریخی و فرهنگی خراسان جنوبی از گذشتگان به ارث مانده و آثاری منحصر به فرد در جهان و کشور محسوب می‌شوند. 

وی بیان کرد: خراسان جنوبی مقصد گردشگری نبوده اما در پنج سال اخیر با اقداماتی که انجام شد میل گردشگران داخلی و خارجی به این استان و بازدید از جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی افزایش یافته است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان‌ جنوبی عنوان کرد: روستای جهانی خراشاد در حوزه توبافی و روستای ملی گوهرسنگ خور جزو مفاخر کشور به لحاظ دارا بودن بیشترین معادن سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی محسوب می‌شوند.

وی با اشاره به شناسایی 15 اثر تاریخی برای واگذاری به بخش خصوصی در استان، افزود: این استان از معرفی نشدن رنج می‌برد و در این زمینه باید همت بیشتری لحاظ شود.

شاهوردی یکی از موانع در بحث واگذاری املاک تاریخی به بخش خصوصی را محدودیت‌های قانونی دانست و گفت: انتظار داریم سرمایه‌گذاران در شهرستان‌های استان مساعدت شوند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان‌ جنوبی یادآور شد: در استان خراسان‌ جنوبی با توجه به اقلیم و شرایط خاصی که دارد، هزینه کردن و بازگشت سرمایه زمانبر است لذا انتظار داریم اماکن تاریخی به صورت بلندمدت به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی واگذار شود.

 
نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار