به گزارش آرانیوز از بوشهر، محمد شکیبینسب صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به ارتقا ایمنی تردد شناورها در مسیر دریایی خلیجفارس اظهار کرد: سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان مرجع دریایی کشور، در حوزه تأمین ایمنی تردد شناورها در خلیج فارس توجه ویژه دارد و طرحهای مهمی در راستای کمک ناوبری و ایستگاههای رادیویی اجرا کرده است.
وی استقرار شناور تخصصی ناجی جستجو و نجات دریایی را از دیگر موارد مهم در رسیدگی حادثهدیده دریایی در خلیجفارس نام برد و بیان کرد: استقرار علامت کمک ناوبری نقش مهمی در تأمین ایمنی دریایی خلیج فارس دارد و در این راستا با هدف ارتقای سطح ایمنی تردد و کاهش سوانح دریایی در منطقه رأسالمطاف محدوده سواحل بندر دیر نسبت به رفع نقاط کور ارتباط رادیویی اقدام شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر با بیان اینکه رأسالمطاف جزیرهای زیرآبی در فاصله 17 مایل بندر دیر و بزرگترین بندر صیادی ایران است، خاطرنشان کرد: این منطقه در میانه خلیج فارس و بهاصطلاح در پیچ این مسیر دریایی قرار گرفته است.
شکیبینسب با بیان اینکه تمامی شناورهایی که از شمال به جنوب خلیج فارس و بالعکس تردد میکنند، باید از رأسالمطاف عبور کنند گفت: از آنجا که این جزیره زیرآبی بسیاری از دریانوردان خبره را غافلگیر کرده و به دام مرگ کشانده، به محل اضطراب ناخد شناورها و به تعبیر دیگری "مثلث برمودا" و "دام مرگ" شهرت یافته است.
وی منطقه دریایی رأسالمطاف را همواره از نقاط پر خطر دریایی برای انواع شناورها با فاصله 52 کیلومتری از ایستگاه جستجو و نجات دریایی بندر دیر اعلام و تصریح کرد: در اغلب موارد، دستگاههای ارتباط رادیویی و مخابراتی VHF شناورها قادر به ارسال و دریافت پیام از آن منطقه نبودهاند و اکنون با نصب آنتن ارتباطی، محدوده یاد شده دایرهای با شعاع 25 مایل دریایی – حدود 50 کیلومتر در پوشش ارتباطی VHF قرار گرفته و شناورهای دچار شرایط اضطراری میتوانند از نزدیکترین شناورهای جستجو و نجات درخواست امدادرسانی داشته باشند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اضافه کرد: با توجه به اینکه عمده شرایط اضطراری دریایی و غرق شدن شناورها در محدوده رأسالمطاف رخ میداد که انتظار میرود با رفع نقطه کور ارتباط رادیویی، این موارد به حداقل ممکن برسد.
شکیبی نسب همچنین از آغاز طرح پرداخت تسهیلات ساخت شناورهای مسافربری در استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: طرح پرداخت تسهیلات کمیته وجوه اداره شده برای ساخت شناورهای مسافربری در این استان آغاز شده است.
وی هدف از اجرای طرح پرداخت تسهیلات ساخت شناورهای مسافربری را تقویت و نوسازی ناوگان مسافربری دریایی، پیشگیری از بروز سوانح دریایی و ارتقای ایمنی سفرهای دریایی دانست و بیان کرد: برای استفاده از توان و ظرفیت متخصصان داخلی، پرداخت این تسهیلات تنها در صورت ساخت شناور در مجتمعهای کشتیسازی داخلی انجام میشود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر ادامه داد: در این راستا از همه مالکان شناورهای مسافربری، شامل خطوط کشتیرانی، فعالان حوزه سفرهای دریایی، تعاونیهای شناورهای مسافری و سرمایهگذاران عمومی واجد شرایط دعوت میشود برای ثبتنام و دریافت اطلاعات تکمیلی به آدرس sp.pmo.ir مراجعه کرده و اسناد و مدارک خود را در سامانه بارگذاری کنند.