امیر مهردادی در گفت وگو با آرانیوز در مشهد اظهارداشت: در حال حاضر 220 هزار دانش آموز عشایر در کشور مشغول تحصیل هستند که 158 هزار دانش آموز در مقطع ابتدایی، 45 هزار متوسطه اول و 21 هزار دانش آموز در مقطع متوسطه دوم در کشور مشغول تحصیل هستند. اتفاقا استعدادهای نابی در بین دانشآموزان عشایری داریم و طبق آمارها این دانش آموزان در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، علوم پایه، علوم انسانی قبول شدند که نشان دهنده استعداد خوب و بالای آنهاست. حتی جالب اینجاست که خیلی از آنها در مدارس تیزهوشان و نمونه هم نبودند و فقط در مدارس شبانه روزی و عشایری تحصیل کردند و با یک هدایت تحصیلی و همچنین فعالیتهای کلاسی توانستند در رشتههای خوبی در کنکور قبول شوند که الگویی برای دانش آموزان دیگر نیز هستند.
وی ادامه داد: هر جایی محاسنی دارد و معایبی، اما واقعیت این است که آموزش عشایری با توجه به کوچ رو بودن و شرایط خاصی که دارند و شبانه روزیهایی که وجود دارد، تعدادی از آنها به خاطر شرایط جغرافیای دسترسی سختی دارند و قاعدتاً به دلیل راههای مواصلاتی که دارند ما ناچار هستیم از کانتینر، چادر یا کانکس استفاده کنیم و نیاز است که همه کمک کنند به خصوص خیرین و سازمانهای امور عشایری برای تحصیل این دانش آموزان که بتوانند به موقع و راحت دسترسی پیدا کنند و تلاش ما این است که دانش آموز عشایر بازمانده از تحصیل نداشته باشیم.
مهردادی تصریح کرد: به دنبال این هستیم که بچه های زیارت اولی را به اردو در مشهدالرضا بیاوریم که الحمدالله انجام شد و هم برنامه معنوی بود، هم آموزش مهارت های زندگی و بازی های بومی محلی را در کنار یکدیگر داشتیم.
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش وپرورش، آشنایی با آداب و رسوم و قومیت های مختلف را از اهداف برگزاری اردوهای دانش آموزی عشایر دانست و گفت: آشنایی با مهارتهای زندگی، تعاملات غیرفردی، زندگی جمعی و همچنین خرد گروهی، رشد روانی اجتماعی و افزایش عزت نفس از اهداف دیگر است.
مهردادی اضافه کرد: ما به دنبال پرورش استعدادهای تمام دانش آموزان به خصوص دانش آموزان عشایر هستیم و این در حالی است که 7هزار و 130 مدرسه عشایری در کشور وجود دارد که یک هزار و 327 مدرسه سیار کوچ رو ، 482 نیمه سیار و5 هزار و 63 ثابت غیر شبانه روزی و258 شبانه روزی داریم.
وی خاطرنشان کرد: عشایر بیشتر تولید کننده و زحمتکش هستند و برای جامعه مفید واقع می شوند، در تحصیل هم قله ملی را فتح می کنند و باید فتح کنند، در طول سال با برگزاری دورههای آموزشی و مهارتی، اردو و برنامه های تفریحی برای آنها تنوع ایجاد میکنیم تا خداقوتی به آنها گفته باشیم.