ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با خبرنگار آرانیوز در تشریح سفر سه روزه خود به عنوان نماینده همراه با سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشور به پرتغال و هلند، عنوان کرد: سفر وزیر امور خارجه کشورمان به پرتغال به منظور شرکت در اجلاس ائتلاف تمدنها انجام شد، که دوشنبه (5 آذرماه) عازم این سفر شدیم و اولین برنامه کاری سفر ما ملاقات با ایرانیان مقیم پرتغال بود که در این دیدار دغدغههای خود را طرح کردند و وزیر امور خارجه هم به سوالات و درخواست آنها پاسخ داد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: روز سهشنبه (6 آذرماه) به همراه وزیر امور خارجه کشور در دهمین اجلاس ائتلاف تمدنها در لیسبون پایتخت پرتغال شرکت کردیم و وزیر امور خارجه کشورمان در نطقی که در این اجلاس داشت، مواضع جمهوری اسلامی ایران را تبیین و ضمن اشاره به جنایتهای رژیم صهیونیستی، این جنایتها را محکوم کرد.
رضایی گفت: البته در این اجلاس یک اتفاق مهم و حائز اهمیت هم افتاد که همه اجلاس را هم تحتالشعاع قرار داد، آن هم اینکه وقتی هیات ایرانی متوجه حضور خانم «لیونی» وزیر خارجه اسبق رژیم صهیونیستی در این اجلاس شد، خواستار اخراج وی از اجلاس شد. خود آقای عراقچی، وزیر امور خارجه کشور به نشانه اعتراض حاضر به حضور در نشست نشد و اعلام کرد تا زمانی که وزیر خارجه اسبق رژیم صهیونیستی در برنامه حضور داشته باشد در این نشست حضور پیدا نمیکند.
وی ادامه داد: پس از اعتراض وزیر امور خارجه ایران، تعدادی از کشورهای اسلامی هم با ایران همراهی کردند و به تبعیت از جمهوری اسلامی ایران و وزیر امورخارجه کشورمان در اجلاس شرکت نکردند؛ که در نهایت هم میزبان مجبور شد عذر این مقام صهیونیستی را بخواهد و او را از اجلاس بیرون کردند؛ حتی مانع حضور او در پنلهای حاشیهای اجلاس هم شدند و به این ترتیب با پیگیریهای که صورت گرفت، هیچ نمایندهای از مقامات رژیم صهیونیستی در اجلاس حضور نداشت.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در تشریح ادامه سفر دیپلماتیک وزیر امور خارجه ایران به پرتغال و هلند، عنوان کرد: در این سفر به همراه وزیر امور خارجه کشور ملاقاتهایی هم با مقامات دیگر کشورها از جمله وزرای خارجه الجزایر، تونس، اسپانیا و بوسنی و هرزگوین داشتیم، که در مجموع ملاقاتهای خوبی بود و مواضع جمهوری اسلامی ایران تبیین و درخصوص ارتباطات دوجانبه با آن کشورها و برخی موضوعات روز مانند مسائل فلسطین و لبنان، همچنین سیاستهای اصلی کشور و برخی موارد دیگر گفتوگو و رایزنی شد.
رضایی ضمن اشاره به ملاقاتی که هیات دیپلماتیک ایرانی با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در روز سهشنبه (6 آذرماه) داشته است، اضافه کرد: در این دیدار هم راجع به مسائل منطقه، بیشتر بحث شد و خود آقای گوترش هم به شدت از جنایات صهیونیستها در سرزمینهای اشغالی و لبنان متأثر و متأسف بود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در تشریح برنامههای روز آخر این سفر هم گفت: روز چهارشنبه بعد از برخی برنامهها و مصاحبهها با رسانهها، عازم هلند شدیم؛ در آمستردام با وزیر خارجه هلند ملاقات کردیم که دیدار خوبی بود و راجع به مسائل مختلف دو جانبه و برخی موضوعات بینالمللی و جنگها و منازعات و تنشهای منطقه مباحثی طرح و تبادل نظر شد./