به گزارش آرانیوز از اراک، مهدی رئوفی، سرپرست دانشگاه ملی مهارت استان مرکزی پیش از ظهر امروز در نشست خبری هشتمین جشنواره حرکت با اصحاب رسانه با اشاره به گفت: شور و نشاط دانشجویی در جشنوارهها تبلور پیدا میکند و در درون جشنوارههای دانشگاهی است که دانشجوها به تکاپوی خوبی میرسند و میتوانند ایدههای خود را با جامعه به اشتراک بگذارند.
وی افزود: فعالیتهای خلاقانه و داوطلبانه دانشجوها، در جشنوارهها ظهور و بروز پیدا میکند، جشنواره حرکت مختص انجمنهای علمی دانشجویی سطح دانشگاههای کشور است که به واسطه این جشنوارهها میتوان انجمنهای فعال و پویا با دستاوردهای علمی ممتاز را شناخته و به جامعه معرفی کنیم.
رئوفی تصریح کرد: در این جشنوارهها انتقال تجربه و دانش از یک نسل به نسل دیگر رقم میخورد و دانشجوهای نسل جدید با یک نسل قبل از خود و فعالیتهای آنها آشنا شده و میتوانند از این ایدهها الگو گیری کنند، همچنین این جشنوارهها میتواند تشویقی برای فعالیتهای جمعی و اجتماعی دانشجویان باشد و فعالیتهای آنها را تقویت کنند.
شکلگیری و تربیت نیروی انسانی ماهر برای صنایع در دانشگاه ملی مهارت
سرپرست دانشگاه ملی مهارت استان مرکزی عنوان کرد: مشاغل، سازمانهایی مانند صنعت، معدن و تجارت، هرمهای مختلف جامعه میتواند با فعالیتهای دانشجویان از طریق جشنوارهها آشنا شوند و جذب مخاطب خود را داشته باشند، دانشگاه ملی و مهارت یک دانشگاه مهارتی است و بیشترین مخاطب این دانشگاه صنایع و جامعه هستند که نیروی انسانی ماهر را برای صنایع تربیت میکنند.
وی بیان کرد: جشنواره حرکت بستر و فرصت مناسبی است تا استعدادهای نسل جوان در راستای اهداف و نیازهای جامعه در دانشگاه شناسایی شود و میتواند زمینه سازی برای سرمایه گذاری در تولید کشور باشد که تاکنون نمونههای خوبی در جشنوارهها وجود داشته که منجر به تولید محصولات خوبی شده و سرمایه گذار صنعتی توانسته از این ایدهها الگوگیری داشته باشد.
برگزاری جشنواره حرکت در دو بخش رقابت ملی و بخش رقابت دانشگاهی
رئوفی با بیان اینکه دبیرخانه اجرایی جشنواره ملی حرکت به دانشگاه ملی مهارت واحد استان مرکزی واگذار شدهاست، افزود: جشنواره حرکت امسال در دو بخش رقابت ملی و بخش رقابت دانشگاهی اجرا میشود، دانشگاه ملی مهارت 182 مرکز در سطح کشور دارد و باید این آثار را از بین انجمنهای علمی فعال خود جمع آوری و جشنواره درون دانشگاهی برگزار کند که این مهم امسال در دانشگاه ملی مهارت استان مرکزی برگزار میشود.
وی ادامه داد: در بخش رقابت ملی 10 محور شامل فناوری و نوآوری اجتماعی، نشریه، رویدادهای علمی، محتوای دیجیتال، کارآفرینی، آموزشی، پژوهشی، کتاب، اختراع و پویش سفیر حرکت وجود دارد، این در حالیست که دو بخش کتاب و اختراع به صورت انفرادی و مابقی گروهی است.
دانشجوهای عضو انجمن علمی میتوانند در جشنواره شرکت کنند
سرپرست دانشگاه ملی مهارت استان مرکزی عنوان کرد: دانشجوها باید عضو انجمن علمی باشند تا بتوانند در جشنواره حرکت شرکت کنند و فعالیت آنها در بازه زمانی 31 خرداد سال 1403 تا یک تیر ماه سال 1404 در سامانه فرنما ثبت شده باشد. این جشنواره حرکت در 25 مردادماه آغاز میشود و دانشجویان و کارشناسان فرهنگی مراکز دانشگاه ملی مهارت میتوانند آثار خود را به مدت یک هفته بارگزاری کنند.
رئوفی ادامه داد: از 7 الی 14 شهریور ماه آثار ثبت شده توسط کارشناسان استانی بررسی شده و 15 تا 21 شهریور ماه آثار توسط دبیرخانه استان مرکزی بررسی و این آثار در 22 شهریور ماه تا 4 مهرماه داوری خواهد شد. داورانی که تمایل به شرکت در این جشنواره و داوری دارند میتواند حضور خود را در این جشنواره به ثبت برسانند.
وی بیان کرد: از تاریخ 5 تا 11 مهرماه نتایج داوری در سازمان مرکزی مورد بررسی قرار میگیرد و 12 تا 18 مهرماه در سامانه وزارت علوم آثار برگزیده بارگزاری میشود و در آبان ماه با حضور ریاست دانشگاه ملی مهارت کشور اختتامیه جشنواره حرکت برگزار میشود.
وی تصریح کرد: چهار بخش در محور دانشگاهی وجود دارد که از 10کارشناس فرهنگی که بهترین آثار را بارگزاری کردند تقدیر میشود، از 10 استاد مشاور فرهنگی که در تولید آثار به دانشجویان کمک کردند تقدیر میشود، از اتحادیههای دانشجویی که آثار را بارگزاری کردند تقدیر میشود، همچنین از 2 دانشکده که آثار را بارگزاری کردند تقدیر میشود.
افتتاح وبیناری جشنواره حرکت در تاریخ 26 شهریورماه
سرپرست دانشگاه ملی مهارت استان مرکزی با بیان اینکه 26 شهریور ماه جشنواره به صورت وبیناری در سطح کشور افتتاح میشود، گفت: امسال هجدهمین جشنواره بین المللی حرکت و هشتمین جشنواره درون دانشگاهی ملی مهارت حرکت برگزار میشود. سال گذشته 13 اثر در جشنواره ملی حرکت برگزیده شدند که در رقابت کشوری یک اثر از واحد دختران استان مرکزی انتخاب شد.
رئوفی ادامه داد: هدف اصلی جشنواره حرکت کشف استعدادهای برتر دانشجویان و تقدیر از فعالیتهای آنها است، در این جشنواره هدیه نفر اول 10 میلیون تومان، نفر دوم 8.5 میلیون تومان و نفر سوم 7 میلیون تومان و شایسته تقدیر 5 میلیون تومان است.
3هزار و 705 دانشجو در پنج مرکز ملی مهارت استان مرکزی و 43 رشته فعایت میکنند
وی تصریح کرد: در مجموع 3 هزار و 900 دانشجو در مراکز ملی مهارت استان مرکزی مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد 3هزار و 705 دانشجو در پنج مرکز پسرانه امیرکبیر اراک، مرکز دخترانه اطهر اراک، مرکز مرحوم جراحیزاده ساوه، مرکز دخترانه آشتیان و مرکز خمین و 43 رشته فعال هستند.
جذب اساتید برجسته در دانشگاه ملی مهارت استان مرکزی
سرپرست دانشگاه ملی مهارت استان مرکزی با اشاره به جذب اساتید برجسته در دانشگاه ملی مهارت استان مرکزی به ویژه در حوزه صنعتف خاطرنشان کرد: یکی از گلایههای دانشجویان دانشگاه ملی مهارت استان از شیوه تدریس اساتید است که در این راستا اقدام به بروز رسانی و جذب اساتید برجسته در دانشگاه ملی مهارت استان مرکزی داشتهایم، به همین منظور اساتید خوب به ویژه در حوزه صنعت را در دانشگاه ملی مهارت استان مرکزی جذب میکنیم.