احمد راستینه، نماینده مردم شهرکرد و سخنگوی کمیسیون فرهنگی در گفتوگو با خبرنگار آرانیوز ضمن اشاره به نشست امروز (سهشنبه ۳۱ تیرماه) این کمیسیون با حضور سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی؛ در تشریح این نشست گفت: در ابتدای این جلسه که علاوه بر وزیر، قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی، معاون گردشگری، معاون صنایع دستی، معاون امور مجلس و جمعی دیگر از مسئولان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز حضور داشتند، گزارشی از اقداماتی که این وزارتخانه در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران اسلامی به انجام رسانده، به کمیسیون ارائه شد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه گزارش وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این حوزه در چند بخش بود، ادامه داد: بخش اول درخصوص اقداماتی بود که در دستور کار وزارتخانه در حوزه حفاظت و حراست از اماکن تاریخی، موزهها است. با توجه به ضرورت حفظ آثار تاریخی و تمدنی، ضرورت توجه به این آثار برای قرار گرفتن آنها در اماکن امن در دستور کار وزارتخانه مذکور قرار گرفته است.
راستینه پیگیری رسمی حقوق ایران از مراجع بینالمللی توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را از دیگر اقدامات این وزارتخانه بهویژه در جنگ اخیر و ایام پساجنگ خواند و گفت: مکاتبات با سازمانهای بینالمللی بهویژه یونسکو، جهت تذکرات لازم در راستای حفظ تاریخی و میراثی مورد توجه این وزارتخانه قرار گرفته و در این خصوص تاکنون اقدامات خوبی انجام گرفته است.
نماینده مردم شهرکرد در مجلس با اشاره به بخش سوم گزارش وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که در نشست امروز کمیسیون فرهنگی ارائه شد؛ گفت: همچنین اقداماتی که این وزاتخانه در اجرای احکام برنامه هفتم باید به انجام میرساند به صورت برشی از برنامه هفتم متناسب با احکام برنامه و همچنین متناظر بر استانهای سراسر کشور انجام گرفته و در ۲ مجلد به کمیسیون فرهنگی تحویل داده شد. با این اقدام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جزو معدود دستگاههایی است که برش دقیق احکام برنامه هفتم توسعه در آن مشخص و هم در استانها و هم دستگاهها تعیین تکلیف شده است.
راستینه در ادامه با اشاره به دیگر اقدامات اخیر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که به کمیسیون فرهنگی مجلس گزارش داده شد، گفت: در ضرورت حمایت از کارگاههای کوچک مخصوصاً در بحث گردشگری، تکمیل هتلها، بومگردیها، اقامتگاهها و تکمیل زیرساختهای گردشگری از محل تسهیلات تبصره ۱۵، عدد خوب و مناسبی برای این مجموعهها در نظر گرفته و تقریباً ۶ همت اعتبارات تسهیلاتی برای حمایت از تکمیل این کارگاهها برای بخش خصوصی پیشبینی شده است که به زودی این تسهیلات در اختیار بخش خصوصی قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه در این نشست همچنین در بحث ضرورت هدفگذاری برای رسیدن به احکام برنامه هفتم توسعه برای تحقق ورود گردشگران خارجی به درون کشور، گزارشی توسط وزارتخانه ارائه شد؛ اضافه کرد: با توجه به اتفاقاتی که در جنگ ۱۲ روزه به وجود آمد و آسیبهایی که در حوزه گردشگری به ویژه در احیای گردشگران خارجی و در کل حوزه گردشگری متوجه کشور ما شده است، ضرورت پیگیری مجدد از کشورهای هدف به خصوص کشورهای همسایه برای اجراییسازی توافقنامههای گردشگری و همکاریهای فیمابین دو کشور مورد تأکید اعضای کمیسیون فرهنگی قرار گرفت. بهویژه درخصوص کشورهای همسایه که سهم قابلتوجهی در حوزه گردشگری کشور ما دارند، تاکیداتی شد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: درخصوص توسعه گردشگری زیارت هم با توجه به زسرساختهایی که در کشور ما وجود دارد و همچنین با توجه به حضور بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) در کشور ما، در این نشست چگونگی گسترش گردشگران مذهبی و زیارتی مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت و مقرر شد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کمافیالسابق موضوعات را بهصورت ویژه پیگیری کند. همچنین در بحث تکمیل زنجیره ارزش صنایعدستی با توجه به اینکه سند جامعی در این خصوص تهیه شده است، پیگیری اجراییسازی این سند جامع نیز مورد تأکید قرار گرفت.
راستینه در پایان گفت: در مجموع باید توجه داشت که جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اگرچه تهدیداتی را برای کشور ما به همراه داشت، اما فرصتهایی هم خلق کرد و یک مانور سراسری ملی برای برنامهریزی جهت حفظ و ارتقاء ظرفیتها و زیرساختهای کشور پیش روی ما گذاشت؛ همچنین دستگاهها را به این نقطه رساند که باید داری یک برنامه جامع و اثربخش برای عبور از هرگونه تهدیدی باشند؛ که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این خصوص توانسته با برش سالانه احکام برنامه هفتم؛ این گام را بردارد./
پایان پیام