کد خبر: ۱۰۴۴۶۳
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۴
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان گفت: تاکنون ۲۲۵ هزار تن گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان خریداری شده و رشد خرید گندم نسبت به سال گذشته در استان تاکنون ۱۰۷ درصد بوده است.
۲۲۵ هزارتن گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان لرستان خریداری شد

به گزارش آرانیوز از خرم‌آباد، حجت بیرانوند در نشست خبری با اصحاب رسانه لرستان با بیان اینکه پیش‌بینی می کنیم بیش از 400 هزار تن گندم از کشاورزان لرستان خریداری شود، اظهار داشت: امسال 100 هزار تن گندم مازاد بر نیاز استان خریداری می‌شود در حالی که سال گذشته 275 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شد. 

وی با بیان اینکه مبالغی بابت خرید 400 هزار تن گندم قرار است پرداخت شود، افزود: یک هزار و 280 میلیارد تومان از مطالبات گندم‌کاران استان تسویه شده و بدهی دولت بابت خرید تضمینی گندم از این افراد تا پنجم تیرماه پرداخت شده است. 

بیرانوند تصریح کرد: این مبلغ مربوط به بخش اول مطالبات گندم کاران بوده و شامل 11 هزار و 500 تومان به‌ازای هر کیلوگرم است و در مرحله بعد نیز 2 هزار تومان جایزه و یک هزار و 500 تومان یارانه نیز به ازای هر کیلوگرم گندم توسط دولت به کشاورزان پرداخت خواهد شد. 

بیرانوند با بیان اینکه تاکنون 2 هزار تن کلزا خریداری شده که نسبت به سال گذشته 56 درصد افزایش داشته است، عنوان کرد: سال گذشته 13 هزار تن کالای اساسی شامل برنج و شکر در استان توزیع شد و امسال هم تاکنون 2 هزار و 500 تن کالای اساسی توزیع شده است. 

وی ظرفیت نگهداری غلات استان را 850 هزار تن عنوان و تصریح کرد: نیاز استان 300 هزار تن است، یعنی ما برای نگهداری غلات استان از ظرفیت مناسبی برخوردار هستیم. 

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان عنوان کرد: 13 کارخانه آرد در استان وجود دارد که ظرفیت اسمی آنها 706 هزار تن است در حالی که نیاز استان 278 هزار تن است. 

بیرانوند با بیان اینکه عوامل متعددی در کیفیت نان موثر هستند، افزود:  با توجه به گستردگی بازار و حوزه آرد و نان، تخلف در این بخش همیشه هست و سال گذشته هم عده ای از متخلفان این حوزه در مرکز استان بازداشت شدند که هم اکنون در حال گذراندن مراحل قضایی هستند. 

پیش‌بینی خرید 400 هزار تن گندم در لرستان

وی نبود نیروی انسانی متخصص را یکی از دلایل پایین بودن کیفیت نان در استان عنوان و تصریح کرد:  از ابتدای طرح سهمیه بندی آرد نانوایی‌ها تاکنون، تنها 90 تن از سهمیه نانوایی‌های متخلف کم شده که در مقایسه با مصرف سالانه آرد بسیار ناچیز است. 

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان با بیان اینکه فاصله قیمت تمام شده آرد با آردی که به دست نانوا می‌رسد فضا را برای تخلف در این حوزه فراهم کرده است، عنوان کرد: در این راستا راه‌اندازی سامانه هوشمندی در کارخانجات آرد استان در دست اقدام است و لرستان به عنوان پایلوت برای راه‌اندازی این سامانه انتخاب شده است.

انتهای پیام/

 
نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار