بیشتر کارشناسان و تحلیلگران اسرائیلی بر این نکته اتفاق نظر دارند که آتشبس موقت در نوار غزه یک پیروزی برای حماس و شکست و ناکامی برای اسرائیل جهت رسیدن به اهداف اعلام شده خود در طول این جنگ بود. آنها با این وجود تاکید دارند که چارهای جز انجام این توافق نبود، چرا که کابینه بنیامین نتانیاهو در آزادسازی اسرای اسرائیلی شکست خورد.
ناحوم بارنیاع تحلیلگر سیاسی روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت در مقالهای با عنوان «در سکوت از آنها [اسرا] استقبال میکنیم» نوشت که ارتش اسرائیل بدون هیچ محدودیتی وارد جنگ غزه شد، اما وقتی آتشبس اعلام شد سوالات زیادی مطرح گشت: ارتش به کجا میرود؟ ارتش چه کار میکند؟
بارنیاع معتقد است که با وجود ادعای وحدت و توافق نظر در میان اعضای کابینه جنگی اسرائیل، اختلافات و مناقشات سخت و مخفیانهای در خصوص پذیرش تبادل اسرا صورت گرفته است. عملیات نظامی در تحقق اهداف خود ناکام ماند و هیچ دستاوردی نداشت، لذا بازگشت تعدادی از افراد اسیر شده باید در چارچوب تبادل اسرا و موافقت با آتشبس موقت صورت گیرد.
وی ادامه داد: در مرحله اول تبادل اسرا دلیلی برای کوبیدن بر طبل پیروزی نیست، نتانیاهو تلاش داشت این گونه نشان دهد که گویا اسرائیل دستاورد بزرگی را در مذاکرات محقق کرده، اما این یک ادعای دروغ است. نتانیاهو ترجیح میدهد واقعیتها را نادیده بگیرد، چرا که صرف بررسی آتشبس، کابینه او را در معرض فروپاشی و شکاف قرار میدهد.
تسفی بارئیل دیگر تحلیلگر صهیونیست مسائل عربی و خاورمیانه در روزنامه هآرتص نوشت که عملیات تبادل اسرا به رهبران حماس امینت داد تا مورد ترور قرار نگیرند.
وی ادامه داد که این توافق مشکلات بسیار زیادی را در برابر اسرائیل ایجاد میکند، از جمله این مشکلات آزادی تحرکات شهروندان فلسطینی در مسیرهای مواصلاتی غزه حتی در صورت حرکت به سمت شمال این منطقه است که نگرانیهایی را در خصوص تحرکات آزادانه افراد وابسته به حماس ایجاد میکند.
هاآرتص میافزاید که این توافق همچنین به حماس فرصت میدهد تا بار دیگر نیروهای خود را سازماندهی کند، علاوه بر اینکه باز پس گیری اسرای اسرائیلی که کشته شدهاند، نیز تاکنون در دستور کار کابینه نبوده است.
عاموس هارئیل تحلیلگر ارشد اسرائیلی که به محافل تصمیمسازی رژیم صهیونیستی نزدیک است، در مطلبی که در روزنامه صهیونیستی هآرتص منتشر کرد، نوشت که بازپس گیری بخشی از اسرا نمیتواند باعث ایجاد خوشحالی در جامعه اسرائیل شود، اسرائیل منتظر روزهای سخت و دردناکی است که در زمینه ادامه مذاکرات برای آزادسازی بیشتر اسرا و روند و تحولات جنگی شاهد آن خواهد بود، علاوه بر اینکه این تحولات میتواند بر روند عملیات زمینی در جنوب نوار غزه نیز تأثیرگذار باشد.
وی ادامه داد که اسرائیل نتوانسته مشکلات مربوط به اهداف اعلام شده این جنگ نظیر از بین بردن حاکمیت حماس در نوار غزه و قدرت نظامی آن و آزادسازی تمام اسرای اسرائیلی را از بین ببرد.
هارئیل تصریح کرد که حماس و دیگر گروههای فلسطینی همچنان تعداد زیادی از اسرای نظامی و غیرنظامی اسرائیلی را در اختیار دارند و در عین حال مانورهای خود را برای جنگ نیز ادامه میدهند که این موضوع جنگ روانی ضد افکار عمومی اسرائیلیها جهت رسیدن به توافق نهایی تبادل اسرا و پایان دادن به جنگ را افزایش میدهد.
یواف لیمور تحلیلگر نظامی رژیم صهیونیستی در روزنامه اسرائیلهیوم معتقد است که حماس میخواهد زمان بیشتری را به دست بیاورد تا بتواند اهداف خود را از طریق طولانیتر کردن مدت آتشبس محقق سازد. وی ابراز داشت که توافق آتش بس یک راه حل میانه بین آمال و آرزوهای اسرائیلیها و شرایط واقعی موجود بود.
لیمور که تلاش داشت شرایط موجود را به نوعی برای اسرائیل توجیه کند، مدعی شد: متأسفانه در شرایط کنونی انجام توافقی بهتر از این برای بازگرداندن اسرا امکانپذیر نبود، هر اندازه که مذاکرات بیشتر پیش میرفت، حماس مطالبات خود را افزایش میداد و مشکلات در طرف اسرائیلی بیشتر میشد.
او که گویا از طریق این مقاله میخواهد افکار عمومی اسرائیلیها را برای شرایطی دردناکتر از این مهیا کند، میافزاید: ما از توافقهای احتمالی آینده و چه بسا توافق فراگیر کامل سخن میگوئیم و افکار عمومی اسرائیل باید
این نکته را بفهمد که ما در شرایط دردناکی قرار گرفتهایم که ممکن است شامل آزادی قدیمیترین اسرای فلسطینی نظیر «حسن سلامة» و «مهند سویم» و «عباس السید» و «ابراهیم حامد» و «عبدالله البرغوثی» شود و این یک کابوس برای تصمیمسازان اسرائیلی است.
وی ادامه داد که طولانیتر کردن دوره آتش بس و تمدید آن گرچه میتواند به اسرائیل فرصت آزادسازی اسرای بیشتر را بدهد، اما به حماس امکان آتش بس برای زمان طولانیتر را میدهد و این موضوع چالشی بزرگتر برای اسرائیل است که خود را در توقف جنگ نشان میدهد.