به گزارش آرانیوز از چابهار، حجتالله عبدالملکی در مراسم افتتاحیه اولین نمایشگاه بینالمللی صادرات به پاکستان که شب گذشته در منطقه آزاد چابهار برگزار شد، با تاکید بر اینکه امروز ایران در تجارت بینالملل رتبه خوبی در دنیا دارد، اظهار داشت: منطقه آزاد چابهار، منطقه تیس و سواحل مکران یکی از قدیمیترین نقاط تجاری دنیا محسوب میشود.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد با بیان تاریخچهای از روابط فرهنگی و تمدنی ایران و پاکستان گفت: نمایشگاه بینالمللی صادرات به پاکستان یک رویداد مهم برای معرفی توانمندیهای جمهوریاسلامیایران به فعالان اقتصادی و تجار پاکستانی است.
وی در خصوص میزان تجارت ایران با پاکستان گفت: میزان تجارت دو کشور ایران و پاکستان 2.3 میلیارد یورو در سال بوده که البته رقم بسیار پایینی است.
عبدالملکی با بیان اینکه کشور پاکستان سالانه 70 میلیارد یور کالا و خدمات مختلف را از کشورهای مختلف وارد میکند، افزود: امکان افزایش صادرات ایران به پاکستان به چند برابر فراهم است.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد با بیان اینکه قیمت تمام شده کالاهای ایرانی به نسبت کالاهای مشابه خارجی بسیار پایینتر است، اضافه کرد: عدممعرفی این کالاها به تجار و بازرگانان پاکستانی علت پایین بودن صادرات ایران به پاکستان است.
وی گفت: در سال 2022 میزان تجارت بینالملل در دنیا 25 تریلیون دلار بوده که در مقایسه با تولید ناخالص جهانی که 100 تریلیون دلار است؛ تقریبا تولید دنیا را تجارت بینالملل به خود اختصاص داده است.
مشاور رئیسجمهور ادامه داد: این در حالی است که در سال 2022 در ایران مجموع تجارت به تولید ناخالص داخلی 38 درصد بوده که از مقیاس جهانی بالاتر است.
عبدالملکی با بیان اینکه اقتصاد ایران از میانگین اقتصادی جهانی جلوتر است، گفت: این یکی از نشانههای این است که علیرغم تحریمهای اقتصادی 10 سال آمریکا، ایران در تجارت جهان نقش ویژهای ایفا میکند.
وی تاکید کرد: حدود 18 میلیارد یورو مجموع صادرات سالانه مناطق آزاد ایران بوده و بیش از 80 درصد ترانزیت ایران از طریق مناطق آزاد انجام شده است. بر همین اساس همیشه عنوان کردیم مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران بهشت سرمایهگذاری هستند.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ادامه داد: یک هزار بسته سرمایهگذاری به ارزش 20 میلیارد یورو که این بستههای سرمایهگذاری شامل 3 بخش هستند. بخش اول مطالعات امکانسنجی اقتصادی هر کدام از این پروژههاست. بخش دوم زمین و زیرساختهای موردنیاز برای هر کدام از این هزار بسته ارائه شده و بخش سوم مجوز سرمایهگذاری هر کدام از این پروژهها صادر شده است.
عبدالملکی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 720 هزار میلیارد تومان معادل 16 میلیارد دلار تقاضا برای سرمایهگذاری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ثبت شده است، اظهار داشت: 15 درصد این تقاضاها خارجی و 85 درصد توسط سرمایهگذاران ایرانی است و در حال تبدیل به قرارداد هستند و تعداد زیادی نیز کار ساختوساز را شروع کردهاند و این تقاضا برای سرمایهگذاری 6 برابر نسبت به سال گذشته است.
وی خاطرنشان کرد: از همه سرمایهگذاران ایرانی و خارجی دعوت میکنیم با مشاهده این بستهها نسبت به سرمایهگذاری در این مناطق اقدام کنند.