کمتر از یک هفته پیش شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه آتشبس در نوار غزه را تصویب کرد. قطعنامهای که پس از گذشت بیش از ۱۷۰ روز و آن هم برای اولین بار توسط این نهاد بین المللی که همیشه ادعای بی طرفی دارد تصویب شد. از نکات و حاشیههای تصویب این قطعنامه که میتوان به این نکته اشاره کرد که ۱۴ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل به قطعنامه ارائه شده توسط اعضای غیردائم این شورا برای برقراری آتش بس فوری در غزه رای مثبت دادند و از آن حمایت کردند، اما تنها ایالات متحده آمریکا به عنوان عضو دائم این شورا، رای ممتنع داد.
آمریکا پیشتر سه قطعنامه آتشبس را وتو کرده بود، اما این بار به این قطعنامه رای ممتنع داد و به این ترتیب بدلیل عدم مخالفت اعضای دائم شورای امنیت و بدون هیچ مخالفتی این قطعنامه به تصویب رسید.
قطعنامه بدون کم و کاست تصویب شد، اما انگار این قطعنامه تنها بر روی کاغذ و برای ثبت در تاریخچه جلسات کاری اعضای سازمان ملل و راضی کردم مردمی که ماههاست درخواست توقف جنگ و جنایات وحشیانه صهیونیستها در غزه را دارند به تصویب رسیده بود.
قطعنامه تصویب شد، اما جنایات و بمبارانهای مناطق مختلف غزه در شمال و جنوب این شهر همچنان ادامه داشت. قطعنامه بر علیه صهیونیستها توسط سازمان ملل تصویب شد، اما بر خلاف انتظار،دستورات این قطعنامه برای صهیونیستها الزام آور نبود و آنها با قدرت ۲ چندان و با حمایت و هدایت ایالت متحده آمریکا به جنایات خود در نوار غزه ادامه دادند و هر روز از آغاز حمله و ورود به رفح صحبت می کردند.
بیش از ۳۲ هزار انسان که بیشتر آنان را کودکان و زنان تشکیل میدادند توسط صهیونیستها در کمتر از ۶ ماه شهید شدند و پس از آن سازمان ملل قطعنامه توقف جنگ صادر کرد؛ که البته پس از آن نیز و در این یک هفته نه تنها هیچ نقطه روشن و مثبتی هم در توقف جنگ دیده نشده بلکه هر روز نیز به تعداد شهدا و مجروحین و آوارگان فلسطینی افزوده میشود.
روز گذشته نیز شورای حقوق بشر سازمان ملل پیش نویس قطعنامهای را که پاکستان برای توقف ارسال سلاح برای رژیم صهیونیستی ارائه کرده بود، با ۲۸ رأی موافق تصویب کرد.
پیشنویسی که همچنین بر لزوم مجازات رژیم صهیونیستی به دلیل جنایتهای جنگی در غزه تأکید دارد. اما به نظر نمی رسد این قطعنامه هم برای صهیونیست ها الزام آور باشد.
در این بین، اما نمایش آمریکاییها در حمایت از فلسطین و مقابله با جنایات صهیونیستها در این باریکه کوچک هر روز شکل تازهای به خود میگیرد.
تقریبا در روزهای اخیر مسئولی را از دولت بایدن نمیتوان پیدا نکرد که درباره لزوم آتش بس در غزه و رسیدن آب و غذا به مردم و آوارگان فلسطینی صحبت نکرده باشد. نمود عملی آن هم به عنوان مثال مطرح کردن قطعنامه دلخواه و آمریکایی در سازمان ملل برای توقف جنگ و همچنین کمکهای غذایی، عجیب و زننده آمریکایی در غزه بود، کمک غذایی که البته بدون تلفات نبود و منجر یه شهادت رسیدن و مجروح شدن عدهای از فلسطینیان نیز شد.
دروغ و دورویی آمریکاییها زمانی شکل واقعیت به خود میگیرد که در همین روزها خبر کمک و تجهیز تسلیحاتی صهیونیستها توسط ایالت متحده مطرح میشود. موضوعی که توسط خودشان نیز رسانهای شد و البته تنها برای همین چند روز نیست و از ابتدای جنگ در غزه آغاز شده است.
واشنگتن پست در گزارشی اعلام کرد که دولت آمریکا قرارداد ارسال بمبها و جنگندههای بیشتری برای اسراییل در روزهای آینده که چندین میلیارد دلار ارزش دارد، به امضا رسانده است. دو منبع آگاه اظهار کردند که ایالات متحده در روزهای اخیر مجوز انتقال میلیاردها دلار بمب و جت جنگنده به اسرائیل را صادر کرده است. به گفته مقامات آگاه پنتاگون و وزارت امور خارجه آمریکا، بستههای تسلیحاتی جدید شامل بیش از هزار و ۸۰۰ بمب ۲ هزار پوندی موسوم به ام کی ۸۲ و ۵۰۰ بمب ۵۰۰ پوندی است.
یک نشریه آمریکایی فاش کرد که کاخ سفید از زمان آغاز جنگ غزه، بیش از ۱۰۰ محموله تسلیحاتی محرمانه به اسراییل ارسال کرده است.
پایگاه خبری روسیاالیوم به نقل از روزنامه آمریکایی واشنگتن پست گزارش داد که اطلاعات مربوط به این تجهیزات محرمانه توسط مقامات دولت آمریکا در جریان یک جلسه توجیهی محرمانه برای اعضای کنگره افشا شد.
به نوشته این روزنامه، کمکهای تسلیحاتی واشنگتن به تل آویو شامل موشکهای هدایت شونده نقطهزن، بمبهای با قطر کوچک، بمبهای سنگر شکن، سلاحهای گرم و سایر سلاحها و مهمات است.
این گزارش ادامه می دهد که از آغاز جنگ غزه، واشنگتن از ارسال ۲ محموله کمک نظامی به اسراییل به طور رسمی رسانهای کرده است که بسته نخست نظامی به ارزش ۱۰۶ میلیون دلار که شامل گلولههای تانک به اسراییل ارسال شده و دومی به ارزش ۱۴۷.۵ میلیون دلار که شامل قطعات ساخت موشک با کالیبر ۱۵۵ میلیمتری به اراضی اشغالی اعلام شده است.
به گواه نشریه آمریکایی واشنگتن پست، مسئولان و قانونگذاران آمریکایی در مصاحبهای با واشنگتن پست اعلام کردند که تجهیزات نظامی ارسالی به این علت فاش نشده که ارزش مالی آن، کمتر از سقفی بوده که به تأیید کنگره نیاز داشته باشد، اما با این وجود، تمام بستههای ارسالی به تل آویو در مجموع بیانگر «مقادیر مالی هنگفت» در ارسال سلاح و مهمات به اسراییل است.
جواد منصوری کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان در ارتباط با اقدامات آمریکایی ها در فلسطین اظهار کرد: اقداماتی مانند کمک رسانی های آمریکا در فلسطین بسیار فریبکارانه و بدون هیچ پشتوانه انسانی شکل گرفته است.
وی ادامه داد: آمریکا از یک طرف به اسرائیل انواع امکانات و حمایتها را میدهد و از آن طرف بستههای غذایی به غزه پرتاب میکند.
کارشناس مسائل منطقه افزود: اگر آمریکا به معنای واقعی اراده قطع این جنگ را داشته باشد این جنگ به اتمام میرسد، منتهی آنها به هیچ عنوان نمیتوانند و نمیخواهند این کار را عملی کنند، برای آن که صهیونیستها در ساختار آمریکاییها بسیار تعیین کننده هستند. خصوصا در این مقطع که زمان انتخابات است و دو طرف مجبورند برای پیشبرد کار خودشان در جریان انتخابات به صهیونیستها امتیاز بدهند؛ بنابراین این مدت زمان از یک جهت به نفع اسرائیل است، چرا که دستگاههای موجود در امریکا پشتیبان این دولت هستند.
کارشناس مسائل منطقه بیان کرد: دهها مصوبه در سازمانهای بین المللی تصویب میشود، اما عملی نمیشود، برای آن که دولتها در راستای منافع حداکثری خود عمل میکنند. همانطور که در موضوع فلسطین سکوت سازمانهای بین المللی را شاهد هستیم و دلیل آن هم مشخص است و اگر هم مصوبهای تشکیل شود رژیمهایی مانند اسرائیلیها عمل نخواهند کرد.