به گزارش آرانیوز،، سردار مهری همچنین درباره کاهش مدت سربازی که در برنامه هفتم توسعه بهطور میانگین ۱۴ ماه تعیین شده است، گفت: امروزه خدمت سربازی نسبت به گذشته تغییراتی داشته است. با تدبیر ستاد کل نیروهای مسلح و اجازه مقام معظم رهبری، بنیاد ملی نخبگان افراد نخبه را به نیروهای مسلح معرفی میکند و این افراد در دوره سربازی به انجام پروژهها و طرحهای مختلف در زمینههای نظامی، کشاورزی، صنعتی و... میپردازند که بین ۱۲ تا ۱۸ ماه به طول میانجامد.
او ادامه داد: بهکارگیری سربازان در هیئتهای علمی دانشگاهها قبلاً مرسوم نبود، اما امروزه این امکان وجود دارد. همچنین سربازان میتوانند در راستای مبارزه با فقر و بیسوادی یا به عنوان پیامآوران بهداشت، دوره سربازی خود را در دانشگاهها یا آموزش و پرورش بگذرانند. بهکارگیری سربازان در شرکتهای دانشبنیان نیز به تازگی عملیاتی شده است.
مهری افزود: براساس برنامه هفتم توسعه، مدت سربازی بهطور میانگین به ۱۴ ماه کاهش یافته و این مدت در مناطق ویژه مرزی ۱۴ ماه، در مناطق مرزی ۱۵ ماه، برای افراد بومی ۲۱ ماه و برای کسانی که ۲۰۰ کیلومتر با محل سکونتشان فاصله دارند ۱۹ ماه است. همچنین کسر خدمت برای افراد متاهل و کسانی که فرزند دارند نیز اعمال میشود که در نتیجه، میانگین مدت خدمت به همان ۱۴ ماه نزدیک میشود. مدت خدمت سربازی براساس تهدیدات و دکترین سیاسی-امنیتی کشور تعیین میشود و وجود سربازان برای حفظ امنیت کشور ضروری است.
او در ادامه به طرح مهارتآموزی سربازان اشاره کرد و گفت: این طرح با فرمان رهبر معظم انقلاب در یکی دو سال اخیر اجرا شده است. بر اساس این طرح، آموزشهای مهارتی به سربازان ارائه میشود و گواهینامههایی به آنها داده میشود که پس از پایان خدمت میتوانند از تسهیلات بانکی نیز بهرهمند شوند. طی دو سال گذشته، بیش از ۲۵ هزار نفر از این تسهیلات استفاده کردهاند و این طرح در سال ۱۴۰۳ برای ۱۸ هزار سرباز دیگر در نظر گرفته شده است.
در پایان، سردار مهری تاکید کرد که خرید خدمت سربازی دیگر در دستور کار نیست و مشمولان غایب میتوانند بهصورت پارهوقت دوره سربازی خود را بگذرانند. همچنین معافیتهایی برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و معلولان همچنان وجود دارد.