کد خبر: ۱۲۱۲۱۸
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۶
یادداشت/ سرهنگ جواد جهانشیری
آنچه در مهندسی کفایت نیازمند توجه جدی است مطالعه و بازآفرینی فرصت مهارت‌های مذاکره، قانع کردن، مشارکت فعال، هدایت روندها برای جلب اعتماد، مسئولیت‌پذیری و پذیرش اختیارات، تعلیم پذیرفتن و پذیرش تغییرات و اعتماد به نفس برای ارائه طرح‌ها و ایده‌پردازی‌هایی است که با تکیه بر اصل تخمین زمان لازم به نتایج مورد نظر می‌رسد.

مهندسی کفایت!

آرانیوز سرهنگ «جواد جهانشیری» معاون هماهنگ‌کننده فرماندهی انتظامی استان خراسان رضوی؛ توسعه روزآمدی به گستره تفکری برای ارتقای سطح پاسخگویی به مردم نیازمند است تا کیفیت را در سطح مرغوبیت شایسته و مطلوب قرار دهد.  

سرمایه‌ها و منابع، امروزه در مسیر روزآمدی قرار گرفته و از سطح تغییراتی برخوردار می‌شوند که در جریان تولید، «نرم‌افزارها» به وزن بالاتری نسبت به «سخت‌افزارها» برسند.  

کیفیت در تکاپوی دانش مدیریت به مرغوبیت می‌اندیشد و اینجاست که مهندسی کفایت می‌خواهد با تمرکز بر نیروی انسانی، مهارت، توجه به ارزش‌ها و تعالی نگرش‌ها، مستحکم و پایدار پیش برود.  

آنچه در مساله مهارت در این عرصه مورد توجه قرار می‌گیرد پیش‌بینی دقیق بر اساس وضعیت‌ها، کاهش هزینه‌ها مبتنی بر شناخت تهدید‌ها و به حداقل رساندن خسارت‌هاست، در واقع توسعه فکر، سازمان را به کاهش هزینه‌ها هدایت می‌کند.   

در بحث مهندسی کفایت، با ارتقای سطح بهره‌وری نباید از نقش موثر انعطاف پذیری غافل شد.  

دقت‌نظر در اهمیت «تخصص ترکیبی» با نگاه، رویکرد، شیوه و روش دانش‌بنیان، کشف استعدادها، علایق، توان و از همه مهمتر مطالعه در قوه تفکر و تعقل افراد، فرصت‌هایی فراهم می‌سازد تا کار‌ها و مسئولیت‌ها نسبت به سطح اهمیت و حوزه فعالیت به افراد کارشناس و متخصص سپرده شوند.  

اینک در مرحله‌ای از توسعه و تحول قرار گرفته‌ایم که با رشد فناوری‌های نوین، ارزش مهارت‌ها افزایش یافته و مهارت‌های هوشمند و فرایندساز، زمینه اجرای ماموریت‌ها می‌شوند.  

 این در حالی است که سرمایه و منابع انباشت اطلاعات و دانش به تنهایی ارزش افزوده نخواهند داشت.   

آنچه در بحث نیروی انسانی کارآمد و در مهندسی کفایت نیازمند توجه جدی است مطالعه و بازآفرینی فرصت مهارت‌های مذاکره، قانع کردن، مشارکت فعال، هدایت روند‌ها برای جلب اعتماد، مسئولیت‌پذیری و پذیرش اختیارات، تعلیم پذیرفتن و پذیرش تغییرات و اعتماد به نفس برای ارائه طرح‌ها و ایده‌پردازی‌هایی است که با تکیه بر اصل تخمین زمان لازم به نتایج مورد نظر می‌رسد.   

در موضوع مهارت‌های کفایت، «خود انگیزشی» می‌تواند در سنجش فرایند مهارت‌آموزی و مهارت‌افزایی بسیار حائز اهمیت باشد.  

بر این اساس با معرفی الگو‌های برتر، کنترل کیفیت‌ها و البته توجه به شناسایی و رفع عوامل بروز خطاها، شناسایی ابتکار عمل و قدرت و اراده حرکت در مسیر تغییر می‌توان به پیشبرد بهتر جریان‌ها برای رسیدن به اهداف اندیشید.

 

 
نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار