به گزارش آرانیوز:محمدصالح جوکار ظهر امروز در دیدار با تشکلهای دانشجویی استان یزد با اشاره به اینکه قانون انتخابات ریاست جمهوری باید اصلاح شود، اظهار داشت: قانون برای فردی که کاندیدا می شود، تنها معیار رجال سیاسی، مذهبی، مدیر و مدبر بودن را لحاظ کرده و شرایط دیگری مدنظر قرار نداده اما نمایندگان مجلس معتقدند باید شرایط دیگری نیز مدنظر قرار گیرد.
وی بیان کرد: هر سال ۳ هزار نفر در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام می کنند و سالهای گذشته حتی برخی افراد برای سرگرمی نیز اقدام به ثبت نام کردند در حالی که معتقدیم باید آزمونی در نظر گرفته شود تا افرادی با صلاحیتهای اولیه اقدام به ثبت نام کنند.
جوکار در مورد برنامه ششم توسعه نیز عنوان کرد: مجلس وقت، بسیاری از این قوانین را ابلاغ نکرده و تنها ۳۰ درصد این برنامه ها اجرا شده و این امر اکنون مدنظر نمایندگان مجلس قرار گرفته و بابت این موضوع برای وزرا طرح سئوال کرده ایم.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس در مورد اهمیت نظارت بر انتخابات شوراها نیز اظهار داشت: مجلس هیچ ابزار و وسیله و ساختاری برای نظارت بر انتخابات شوراها ندارد.
وی تصریح کرد: در طول چهار سال گذشته، هیچکس نظارتی بر عملکرد شوراهای اسلامی شهرها نداشته و حتی دستگاه ها نیز می گویند آنها شورای مردمی هستند و نظارتی نداریم و حتی دستگاه های نظارت دولتی هم در این زمینه امکان ورود ندارند.
جوکار افزود: معتقدیم همین هیئت نظارت بر انتخابات، بر عملکرد اعضای شوراها نیز نظارت داشته باشد تا سلامت آنها هم حفظ شود و این امر از اولویتهای ما بوده که از طریق کمیسیون آن را دنبال کرده ایم.
یزد فاقد امکانات تفریحی مناسب است
دبیر سیاسی انجمن اسلامی مستقل دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز در این جلسه با اشاره به بحث واکسن کرونا اظهار داشت: جای بحث حمایت از تولید واکسن و خرید آن از خارج در مجلس و در ستاد ملی کرونا خالی است.
هادی زارع در مورد نبود امکانات تفریحی مناسب در یزد نیز بیان کرد: این موضوع مطالبه اکثر جوانان یزدی است.
یکی از اعضای انجمن اسلامی مستقل نیز به افراطی بودن پذیرش دانشجویان و عدم تناسب پذیرش دانشجویان با رشته های مورد نیاز جامعه اشاره کرد.
محمد جواد خوشاب با اشاره به اینکه متاسفانه راحت طلبی از آفات جامعه و جوانان است، اظهار داشت: متاسفانه شاهدیم که دانشجویانی که در کنکور سراسری رتبه های چند ۱۰ هزار را کسب کرده اند، میتوانند با تحصیل به مدت دو سال در دانشگاه های خارج از کشور درس بخوانند و به میهن برگردند و در همان رشته ادامه تحصیل دهند و این امر در اغلب دانشگاه های علوم پزشکی دیده می شود.
ساختار بودجه ای کشور دچار مشکل است
دبیر انجمن اسلامی مستقل دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز در این جلسه با اشاره به اینکه کلیات بودجه باید رد شود زیرا بخشی از مشکلات فعلی کشور به دلیل ساختار غلط بودجه ای است، افزود: با این پیشبینی غیرواقعی دولت از درآمدهای نفت، اکنون نیز با افزایش ۲۰ درصدی لایحه بودجه کل کشور از طرف دولت روبرو هستیم.
روح الله حاتمی با اشاره به عضویت نماینده مجلس یزد در کمیسیون امنیت ملی مجلس در دوره نهم و تخصص وی در امور نظامی و امنیتی، افزایش طول مدت سربازی به دو سال را هم از چالشهای پیش روی جوانان و مانعی برای ازدواج و اشتعال آنان دانست و مدیریت و ساماندهی و به کارگیری سربازان با توجه به تخصص رشته های تحصیلی خود در این مدت را لازم الاجرا دانست.
وی گفت: طبق اصل های ۴۹ و ۵۰ قانون نظام وظیفه حقوق دریافتی سربازان باید بین ۶۰ تا ۹۰ درصد حقوق پایه افسران باشد و مبلغ پرداختی سربازان متاهل هم حداقل دو برابر پرداختی دیگر سربازان باشد که مطابق گفته فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح، تنها ۱۳ درصد از حقوق مصوب تمامی سربازان پرداخت می شود.
در این نشست دانشجویان عضو تشکلهای فعال دانشجویی به بیان مسائل و دیدگاههای مختلف خود در مورد موضوعاتی همچون آب، قانون انتخابات، نظام مالیاتی و.... پرداختند.