به گزارش آرانیوز:رضا عبداللهی ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران در روستای شام اسبی اردبیل با تبریک سال جدید و یوم الله ۱۲ فروردین سالروز استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: در سال تولید، پشتیبانیها و مانع زدایی ها صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در مأموریتی حساس و خطیر تلاش میکند تا حامی تولیدکنندگان و جامعه مولد عشایری و روستایی باشد تا از این بخش حمایتهای لازم انجام شود.
وی تصریح کرد: صندوق در حال حاضر در مناطق روستایی و عشایری و در جمعیت زیر ۲۰ هزار نفر به جامعه فرش بافان، صاحبان صنایع دستی، رانندگان، زنبورداران و گروههای دیگر خدمات بیمهای ارائه میکند که در سال ۱۴۰۰ نیز حمایت از این کانونهای تولید و تلاش همچنان ادامه خواهد داشت.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان اردبیل این حمایتها را در راستای جبهه اقتصاد مقاومتی و تولید مؤثر اعلام کرد و گفت: ما در مأموریت حساس و خطیر در سال ۱۴۰۰ بیش از گذشته سعی خواهیم کرد تا نهضت توسعه بیمهای را در این مناطق ادامه داده و با قوت و قدرت این وظیفه خطیر را به انجام برسانند.
عبداللهی افزود: در سالی که مزین به تولید، پشتیبانیها و مانع زدایی ها است، ۱۴۰۰ میز خدمت در مناطق روستایی و عشایری با رعایت پروتکلهای بهداشتی راه اندازی خواهد شد تا هموطنان ساکن در این مناطق از خدمات صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استفاده کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: امیدواریم این جامعه پرتلاش و تولیدکننده در مسیر استقلال اقتصادی و خودکفایی کشور گامهای جدی برداشته و زمینه پویایی و تحول و تحرک بیش از گذشته فراهم آید.
عبداللهی اضافه کرد: در حمایت از بخش تولید امسال طرح توسعه بیمه روستایی و عشایری با برنامه ریزی های دقیق ادامه خواهد داشت و امیدواریم اهداف مورد نظر را در سال ۱۴۰۰ محقق کنیم.
۱۲۰ هزار نفر همچنان از پوشش بیمهای بی بهره هستند
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاوزان، روستاییان و عشایر استان اردبیل در ادامه بیان کرد: بر اساس سرشماری سال ۹۵ جامعه هدف صندوق ۱۸۱ هزار نفر تعریف شده که از این تعداد ۱۴۵ هزار نفر در مناطق روستایی و عشایری زندگی میکنند و ۳۶ هزار نفر نیز در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر واجد شرایط پوشش بیمهای هستند.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۶۵ هزار نفر در استان اردبیل از خدمات صندوق بیمه اجتماعی روستایی و عشایری استفاده میکنند که ضریب پوشش بیمهای در استان اردبیل ۳۳ درصد و در کشور کمتر از ۲۲ درصد است.
عبداللهی اظهار کرد: استان اردبیل به طور متوسط ۱۱ درصد بیشتر از ضریب کشوری پوشش بیمهای خود را انجام داده و همچنان ۱۲۰ هزار نفر در استان اردبیل از خدمات بیمهای بهره مند نیستند.
وی تصریح کرد: البته پوشش ۱۲۰ هزار نفر از افرادی که در استان اردبیل در مناطق روستایی و عشایری فاقد بیمه هستند مستلزم مشارکت مردم هستند که دولت دو برابر حق بیمه این افراد را پرداخت میکند و آنها با پرداخت سالانه ۳۹۰ هزار تومان به صورت حداقلی و یک میلیون و ۱۴۰ هزار تومان به صورت حداکثری میتوانند تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
عبداللهی در ادامه گفت: فرصت خوبی است تا جامعه روستایی و عشایری از این خدمات بیمهای استفاده کنند که قطعاً در سال پشتیبانیها و مانع زدایی ها حمایتهای جدی تری نیز به انجام خواهد رسید.
پوشش بیمهای صندوق در استان اردبیل ۲۷ درصد رشد نشان میدهد
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان اردبیل افزود: عملکرد ما در سال ۹۹ نسبت به ۹۸ رشد ۲۷ درصدی را در پوشش بیمهای و فعالیتهای مرتبط نشان میدهد که امیدواریم در سال جدید این روند رشد چشمگیرتر از سالهای گذشته باشد.
وی سه مزایای عضویت در صندوق بیمهای روستایی و عشایری را بهره مندی از مزیت بازنشستگی، از کارافتادگی و فوتی اعلام کرد و ادامه داد: از ۶۱ هزار نفر افراد تحت پوشش بیمه صندوق اجتماعی روستایی و عشایری سه هزار و ۳۰۰ نفر مستمری ماهانه دریافت میکنند که دو هزار و ۳۰۰ نفر نیز بازمانده، یک هزار و ۴۰۰ نفر بازنشسته و ۳۰۰ نفر از کار افتاده هستند.
عبداللهی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: امسال و به تناسب همسان سازی حقوق بازنشستگان پرداختی صندوق ۵۲ درصد رشد نشان میدهد که با توجه به وعده داده شده از طریق مسئولان این افزایش حقوق بازنشستگان اعمال خواهد شد.
وی اضافه کرد: شرط سنی برای عضویت در این صندوق حداقل ۱۸ و حداکثر ۵۰ سال است و دولت دو برابر حق بیمه را برای بیمه شدگان پرداخت خواهد کرد.
عبداللهی در مورد طرح حمایت از قالیبافان و فرش بافان نیز بیان کرد: در سطح ملی اجرای این پوشش بیمهای برای قالیبافان و فرش بافان در اولویت قرار گرفته که در سال اول این افراد به صورت رایگان تحت پوشش قرار گرفته و در مدت پنج سال یک تا پنج درصد حق بیمه را پرداخت خواهند کرد.
وی از حل مشکل انتقال سوابق بیمهای نیز خبر داد و اظهار کرد: از این به بعد هیچ مشکلی در انتقال سوابق بیمهای از صندوقهای دیگر به صندوق روستایی و عشایری وجود ندارد.