به گزارش آرانیوز از اهواز، حمیدرضا طهوری مشاور وزیر کشور در امور فناوری در دوازدهمین نشست تخصصی مدیران عامل و روسای سازمان های مدیریت پسماند کلانشهرهای کشور که به میزبانی شهرداری اهواز برگزار شد، با گرامیداشت هفته بسیج، اظهار داشت: همان طور که بسیج در کارهای بزرگ به روشهای جدید و با اتکا به قوای مردم حل مسئله کرده موضوع مدیریت پسماند هم باید با نگاه حاکم بر بسیج انجام شود.
حمیدرضا طهوری با بیان اینکه ایثار و فداکاریهای اهوازِ قهرمان در دوران دفاع مقدس، نظام اسلامی ایران را بیمه کرد گفت: شهادت طلبی مردم دلیر خوزستان و نفوس مقدسی که در این آب و خاک به شهادت رسیدند تا کشور ما مصون باقی بماند هیچ گاه از یاد و خاطره پاک نمیشود، و نیز نقشی که اهواز و شهرهای مرزی ما در آن دوران ایفا کردند همیشه بر تارک تاریخ ماندگار خواهد بود.
مشاور وزیر کشور در امور فناوری با بیان اینکه حوزه مدیریت پسماند وجوه مختلفی دارد، عنوان کرد: یک وجه آن آیین نامهها، بازنویسی قانون مدیریت پسماند و تفکیک از مبدا است. اگر چه انتظار مطلوب این است که با سرعت بیشتری انجام شود اما درحال حاضر شاهد شکلگیری شرکتهای بزرگ و فعالیت رو به پیشرفت در این زمینه هستیم.
طهوری ادامه داد و گفت: حوزه فناورانه، وجه دیگر مدیریت پسماند است که خوشبختانه شاهد زایشهای علمی و شیوههای جدید در این حوزه هستیم.
وی در ادامه بابیان اینکه فناوریهای پایه در شهر اهواز به خوبی انجام میشود گفت:خط تفکیک کمپوست تصفیه شیرابه و ... جمله آن موارد است.
وی با بیان اینکه یکی از روشهای بازیابی انرژی نهفته، تولید سوخت مشتق از پسماند (آر.دی.اف) از ریجکت است که میتواند به عنوان سوخت در صنایع مختلف مورد استفاده قرار بگیرد، افزود: امروزه تولید« آر دی اف» در دنیا باب شده است و این کار در چند شهر ایران هم شروع شده و چنان چه موفقیت آمیز باشد و در سراسر کشور بسط داده میشود. و دیگر دفن زباله نخواهیم داشت و درآمد پایداری هم از این باب ایجاد میشود و نیز اگر در این زمینه موفق عمل کنیم امکان صادرات آن نیز وجود خواهد داشت.
طهوری درادامه گفت: با توجه به واردات عظیم خوراک دام، مسئله تولید خوراک دام از پسماندهای تر را پیگیری کردیم که در چند مورد پروژه.های کوچک و بزرگ انجام شد و چنان چه با جدیت دنبال شود از واردات بخش عمدهای از خوراک دام جلوگیری می شود. ضمن آنکه وزارت جهاد کشاورزی هم استقبال کرده و مذاکراتی هم در این زمینه صورت گرفته و احتمالا شاهد تعاملات خوبی در آینده خواهیم بود.
وی در ادامه با بیان اینکه معضل سگهای پرسهزن آزاد معضلی است که نیاز به چاره اندیشی دارد، گفت: وجود سگهای پرسه زن در شهر معضلی است که اگر به آن نپردازیم باعث بروز آسیب ها و خساراتی به جامعه و شهروندان خواهد شد.
طهوری گفت: اگرچه عقیم سازی سگها راه حلی است که مورد وفاق است اما در این زمینه فناوری هم به کمک آمده و پیشنهادات دانش بنیانی هم وجود دارد که امیدواریم کمک موثری به مرتفع نمودن این معضل کند.
وی همچنین با تاکید بر مشارکت بخش خصوصی در سرمایه گذاری موضوعات پسماند گفت: منابع دولتی نسبت به کارهای بر زمین مانده بسیار اندک هستند بنابراین چارهای جز سرمایهگذاری نداریم. باید از ظرفیت سرمایهگذاری استفاده شود تا پروژههای صنعتی بر زمین مانده انجام شود که امیدواریم با همکاری استانداریها تشریک مساعی انجام شود.