به گزارش آرانیوز از بیرجند، سخن گفتن از اشتغالزایی و یا کار اقتصادی آسان به نظر میرسد، ولی تا زمانی که به عرصه عمل نرسد، فقط در حد یک حرف است و ایده و آرزو و اگر قرار باشد جامه عمل بپوشد باید به زیور کار و تلاش و همت بزرگ آراسته شود.
خراسان جنوبی، زنان هنرمند و کارآفرین و فعال بسیاری در عرصههای مختلف دارد و بانوان این استان برای کمک کردن به اقتصاد خانوار، فعالیتهای متنوع زیادی را در کنار امر پرزحمت خانهداری، همسرداری و تربیت فرزند انجام میدهند و یکی از پیشگامان واقعی اقتصاد مقاومتی به شمار میروند. از شغلشان با عناوین خرد و خانگی یاد میشود، اما با همین مشاغل خرد برای خود و افراد زیادی کارآفرینی کرده و برکت را به سفره همدیگر میبرند.
خدیجه فنودی؛ یکی از بانوان بخش مود شهرستان سربیشه است که نشان داده با کمترین و سادهترین امکانات و راهاندازی یک نمایشگاه عرضه محصولات خانگی و هنری هم میشود یک کارآفرین موفق شد و اقتصاد خانواده خود، سایر بانوان و حتی اقتصاد یک شهر و منطقه را رونق داد و شکوفا کرد.
این بانوی کارآفرین در گفت و گو با خبرنگار تسنیم به ایده راهاندازی نمایشگاه توانمندیهای بانوان شهر مود اشاره کرد و از روند کارآفرینیاش سخن گفت.
فنودی یادآور شد که ایده راهاندازی نمایشگاه توانمندیهای بانوان از سال 95 به ذهنش خطور کرد و پس از گرفتن مجوزهای قانونی از ادارات مختلف در سال 97 نمایشگاه صنایعدستی و خانگیشان راهاندازی شد.
این بانوی کارآفرین بیان کرد: در ابتدا مکانی برای ایجاد نمایشگاه نداشتیم، از همین رو بخشی از حیات منزلمان را با امکانات حداقلی به این کار اختصاص دادیم.
هم خرید محصولات خانگی، هم مرور خاطرات قدیمی
نمایشگاهی که بانو فنودی و سایر بانوان شهر مود برای عرضه و فروش محصولات خانگی و صنایعدستی راه اندازی کردهاند، حال و هوای دلنشینی دارد؛ آدم را به گذشتهها و خاطرات دلچسب زندگی پدربزرگها و مادربزرگها و آیین و رسوم و سبک زندگی آنها میبرد؛ بویژه گوشهای از نمایشگاه که تنور و مطبخ دارد و گوشه دیگری که کرسی قدیمی جانمایی شده و روی آن، سینی، فانوس و آجیل ساده قرار داده شده است. علاوه بر آن زنان بخش مود تقریبا هر محصول خانگی که تولید میکنند را برای عرضه و فروش به نمایشگاه میآورند.
فنودی دراین باره هم گفت: بسیاری از زنان وقتی متوجه ایجاد این نمایشگاه شدند، برخی از لوازم بسیار قدیمی منزل خود را برای نمایش و زیباسازی فضای نمایشگاه در اختیار ما قرار دادند.
بانوی کارآفرین افزود: 5 سال از زمانی که نمایشگاه را با کمک همسرم دایر کردهایم، میگذرد و تاکنون هر سال رشد و پیشرفت بیشتری داشتهایم. شکر خدا مشتریان ثابت و وفاداری هم داریم که روزهای پایانی هفته برای خرید به نمایشگاه می آیند و از کیفیت محصولات هم راضی هستند.
فنودی تاکید کرد: از اینکه کاری برای بانوان روستایی در جهت حمایت و فروش تولیدات خانگی آنها انجام دادهایم، خوشحال هستم، زیرا بسیاری از زنان به بازار فروش و مصرفکنندگان دسترسی ندارند.
وی با بیان اینکه هر هفته پس از فروش محصولات، بلافاصله مبلغ فروش به حساب زنان تولیدکننده واریز میشود، تصریح کرد: صندوقی به نام برکت با 150 نفر عضو تاسیس کردهایم تا با پرداخت تسهیلات خرد از مشکلات تولیدکنندگان کاسته شود.
50 تولیدکننده محصولاتشان را عرضه میکنند
فنودی با بیان اینکه محصولات و هنرهای دستی 50 تولیدکننده در این نمایشگاه عرضه میشود، گفت: باید با همت، تلاش و پشتکار برای مشکلات چارهاندیشی کنیم و نباید سریع دلسرد شویم؛ همانطور که با کمترین هزینه و امکانات این نمایشگاه را ایجاد کردیم.
این بانوی کارآفرین مودی افزود: تنها درخواست بنده این است که مکانی برای عرضه محصولات در استان داشته باشیم و هزینه زیادی برای حضور ما در نمایشگاههای استانی و ملی گرفته نشود. ضمن اینکه زمینه حضور در شهرهای غربی کشور برای عرضه محصولات ارگانیک را داشته باشیم که بازار خوبی برای محصولات ما هستند.
فنودی درخصوص دریافت مجوز برند محصولات نمایشگاه هم گفت: دریافت مجوزها بسیار دشوار است و تاکنون فقط توانستهایم برای محصول سبزی مجوز دریافت و برندی را بگیریم.
این بانوی کارآفرین خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه اگر علاقه و پشتکار باشد میتوان با کوچکترین امکانات هم کارهای بزرگی کرد و با صبر و تلاش به آرزوها رسید، افزود: در حال حاضر نیز به دنبال راهاندازی بومگردی هستیم. ضمن اینکه یک کارگاه قالیبافی در بخش مود ایجاد کردهایم تا این هنر مادری به دست فراموشی سپرده نشود و امیدواریم مسئولان هم از صنعت قالی بافی در مود حمایت کنند.