کد خبر: ۱۱۴۴۵۵
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۱
معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای همدان، گفت: مرحله نخست طرح آزاد‌سازی بستر و حریم رودخانه عباس‌آباد همدان به طول ۲۱۵۰ متر توسط شرکت آب منطقه‌ای و با حمایت‌های نهاد‌های مرتبط انجام شد.
آزادسازی بیش از ۲ هزار متر حریم رودخانه عباس‌آباد همدان

مرتضی احمدی‌رحمت در گفت‌و‌گو با آرانیوز در همدان، اظهار داشت: به‌رغم همه مشکلات برای آزاد‌سازی بستر و حریم رودخانه‌ها، مرحله اول آزادسازی رودخانه عباس‌آباد همدان سال قبل با همکاری ویژه دادستانی، نیروی انتظامی و دانشگاه بوعلی انجام و اجرای آزاد‌سازی بقیه مسیر پس از انجام فرایندهای اداری و قانونی در دستور‌کار است.

وی هدف آزادسازی رودخانه‌ها به خصوص رودخانه عباس‌آباد همدان و رفع خطر سیلاب ناشی از تصرف غیر‌قانونی حریم و بستر رودخانه‌ها دانست و افزود: فعالیت‌های سازه‌ای انجام شده توسط شهرداری در پایین‌دست رودخانه عباس‌آباد به لحاظ فنی نواقصی داردکه باید اصلاح شود تا آزاد‌سازی بالا‌دست رودخانه خطرات ناشی از سیلاب‌های احتمالی کاهش دهد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای همدان، گفت: مرحله نخست طرح آزاد‌سازی بستر و حریم رودخانه عباس‌آباد همدان به طول 2150 متر توسط شرکت آب منطقه‌ای و با حمایت‌های نهاد‌های مرتبط انجام شد.

احمدی رحمت در پاسخ این سوال که شهرداری همدان برنامه اجرای طرح  گردشگری شهری در مجاورت این رود دارد، دیدگاه شما چیست؟ افزود: اجرای طرح آزاد‌سازی رودخانه‌ها و رفع موانع باید با نظارت کارشناسان شرکت آب منطقه‌ای همدان باشد اجرای طرح پیاده‌راه در مجاورت رودخانه بدون رعایت ضوابط ایمنی و فنی، توسط شرکت آب منطقه‌ای پذیرفتنی نیست و تایید نخواهد شد.

وی، گفت: تاکنون هیچ سرمایه‌گذار یا نهادی، طرحی برای ساماندهی رودخانه عباس‌آباد و توسعه فضای سبز و گردشگری آن به شرکت آب منطقه‌ای همدان ارائه نداده است، اگر تصمیمی برای اجرای هرگونه طرح در حریم و یا بستر رودخانه عباس آباد وجود دارد، باید مطالعه ساماندهی رودخانه بر اساس ضوابط فنی و حقوقی انجام برای بررسی به شرکت آب منطقه‌ای همدان فرستاده شود.

به گزارش تسنیم، رودخانه عباس‌آباد همدان با 18 کیلومتر طول از دامنه جنوبی شرقی رشته کوه الوند سرسبز(یکی از سرشاخه‌های رودخانه سیمینه رود) سرچشمه دارد و منشا تامین آب باغ‌های مجاور رود در طول مسیر در فصل زراعی است؛  صفا، سرسبزی و فضای دلپذیر ایجاد شده با جریان آب رودخانه عباس‌آباد، بخش عمده‌ای از مجاور رود را  به ساخت و ساز برای فضا‌های اقامتی موقت باغداران و یا رستوران‌داران مبدل کرده است که در فصل تند بارش‌های همدان، خطراتی را برای ساکنان شهر در پی‌خواهد داشت.

البته شهرداری همدان نیز در حوزه سرمایه‌گذاری شهری پیگیر جذب سرمایه‌گذار و اجرای طرح ساماندهی مجاورت مسیر با هدف بهره‌مندی روز‌افزون همه مردم شهر  از این فضای طبیعی است. 

مرحله نخست آزاد‌سازی حریم رود‌خانه عباس‌آباد همدان از موزه تاریخ طبیعی همدان در ابتدای جاده حیدره بالای شهر آغاز تا 2150 متر به سمت بالا دست رودخانه داشته است آب این رودخانه با اجرای طرح انتقال آب در فصل غیر‌زراعی از جمله منابع تامین آب شهر همدان است.

 
نظرشما
آخرین اخبار