محمدصادق کاظمیراد در گفتوگو با آرانیوز در قم، با اشاره به شغل جنگلبانی گفت: جنگلبانی در ردیف مشاغل سخت محسوب میشود؛ یکی از معضلاتی که در کشور ما وجود دارد این است که این سختی کار همکاران ما دیده نشده است.
کاظمیراد افزود: استان قم حدود 1 میلیون هکتار اراضی ملی، مرتعی و جنگلی دارد. شاید این ذهنیت در شما ایجاد شود که قم جنگلی ندارد، ولی ما ذخیرگاههای جنگلی بادامچه در مراتع داریم. جنگلهایی که در قم داریم جنگلهای کویری یعنی با درختان کویری هستند.
جانشین فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان قم بیان کرد: از جمله جنگلهای کویری جنگل دشت مسیله با درختان گز و دو جنگل دستکاشت دیگر هم در حسینآباد میشمز، جنگلهای جاده جعفریه، کوه نمک و پشت کوهنمک را میتوان نام برد. این جریانی است که از سالیان پیش سازمان منابع طبیعی اجرا و بابت کاشت این درختان هزینه پرداخت کرده است.
وی عنوان کرد: کاشت درختان بهجهت جلوگیری از ریزگردهاست. در سالهای اخیر ما شاهد افزایش گردوغبار هستیم و علاوهبر فصل گرما در فصل سرما نیز شاهد آن هستیم. ریزگردها به یک معضل جدی تبدیل و باعث رنجش مردم شده است. در صورت عدم کاشت این بوتهها و جنگلها استان قم بسیار آسیبپذیرتر میشد.
کاظمیراد تصریح کرد: متأسفانه افرادی سودجو از چوب گیاه طاق در این مراتع که در دستکاشت هستند برش زده و برای ساخت زغال استفاده میکنند؛ ولی همکاران ما به صورت 24 ساعته درحال محافظت از این مراتع هستند.
جانشین فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان قم گفت: معظل دیگر بحث زمینخواری است که به مراتع صدمات جبرانناپذیری وارد میکند. همکاران ما طبق قانون با این افراد مقابله میکنند. البته شاید بتوان گفت اکثر آنها نمیدانند که منطقهای که کار میکنند ملی است.
وی افزود: من به مردم عزیز توصیه میکنم، پیش از شروع هر فعالیتی در خارج از شهر و روستای خود، از طریق تماس با ادارات منابع طبیعی استعلام بگیرند و با آگاهی کامل کار خود را پیش ببرند. ما میتوانیم طبق تبصرهی زیل ماده 55 قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع با متخلفان برخورد جدی داشته باشیم.
کاظمیراد افزود: چنانچه در اراضی ملی تصرفاتی رخ داد، مردم عزیز میتوانند با دو شماره 1504 و 139 به صورت شبانهروزی با ما در ارتباط باشند. ما و همکارانمان با حداقل امکانات حداکثر توان خود را در این مسیر بکار میبرند تا از اراضی ملی و مرتعی حفاظت کنند.
جانشین فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان قم در پاسخ به این سوال که استان قم در زمینه کاشت درخت و گسترش مراتع در چه وضعیتی قرار دارد، بیان کرد: رئیس سازمان منابع طبیعی یک طرحی را با استعانت از فرمایش مقام معظم رهبری با محوریت "هر ایرانی 3 درخت" پیشبینی کرد.
وی خاطرنشان کرد: ما نیز به جهت فرموده مقام معظم رهبری طی 3 سال گذشته در استان قم نیز، پیگیر اجرای طرح کاشت 1 میلیارد درخت بودهایم. حدود 2 میلیون درخت سهم استان قم است که در سمت علیآباد نیزار، نواران، پشت کوه نمک و حسینآباد میشمز درحال کاشتن است.
کاظمیراد در پاسخ به این سوال که سهم مردم در این جریان چه میزان است، عنوان کرد: مردم میتوانند در پویشهایی که منابع طبیعی برپا میکند کمک کنند. از کمکهای مردمی تهیه بذر گز، طاق و بادامچه و پرورش نهال و کاشت آن است.
جانشین فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان قم با اشاره به شغل جنگلبانی و وظایف آن گفت: ما جنگلبانان طبق دستورالعملهای منطبق با شغل خود وظایفی را عهدهدار هستیم. این وظایف شامل جلوگیری از زمینخواری، پیشگیری از چرای غیرمجاز دام در پوشش گیاهی مراتع، مبارزه با قاچاق چوب، جلوگیری از بوتهکنی، ممانعت از تجاوز به اراضی ملی و مهمترین آنها دفع حریق در مراتع است.