کد خبر: ۱۱۷۶۳۶
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۶
جانشین یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: طبق بررسی‌های انجام شده دلیل ۹۵ درصد آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌های کشور عامل انسانی است.
عامل انسانی دلیل ۹۵ درصد آتش‌سوزی جنگل‌های کشور

به گزارش آرانیوز از باشت، ابراهیم پیرزادیان در نشست هم‌اندیشی ریشه‌یابی دلایل و پیشگیری از آتش‌سوزی عرصه‌های طبیعی شهرستان باشت گفت: طبق بررسی‌های انجام شده دلیل 95 درصد آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌های کشور عامل انسانی بوده و مهمترین دلیل آتش‌سوزی نیز  تفکر غیرکارشناسی و اشتباه کشاورزان در آتش زدن پس چر مزارع و اختلافات مرتعی دامداران است.

وی خواستار ورود ریش‌سفیدان، معتمدین و متنفذین در هیئت صلح و سازش استان‌ها و شهرستان‌های کشور برای رفع این مشکل شد و افزود: زاگرس خاستگاه تمدن‌های مختلف از گذشته تاکنون بوده و به لحاظ وجود جنگل‌های انبوه و نیمه انبوه، تمام احتیاجات بشر از گهواره تا لحد را تأمین کرده و هم‌اکنون نیز 40 درصد آب کشور را تولید می‌کند.

پیرزادیان ابراز کرد: کهگیلویه و بویراحمد دارای تنوع غنی گیاهی بوده و حدود 87 درصد سطح این استان را عرصه‌‍های طبیعی تشکیل می‌دهد که ضروری است برای حفاظت و صیانت این سرمایه بزرگ تدبیری کنند.

گودرزی، رئیس اداره پیشگیری و اطفاء حریق سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز در این نشست خواستار مشارکت مردم در حقاظت از عرصه‌های منابع طبیعی شد و گفت: واقعیت امر اگر کنار هر درخت یک نفر نیروی منابع طبیعی بگذاریم، موفق نخواهیم شد مگر همراهی و مشارکت مردم را داشته باشیم.

رجایی، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان باشت نیز در این نشست با اشاره به اینکه منابع طبیعی یکی از سرمایه‌های عظیم کشور است، افزود: زاگرس نقش مهمی در اکوسیستم و اقلیم کشور دارد، ولی به اندازه اهمیت آن، توجه و حمایت نمی‌شود و به نوعی در حق زاگرس در مرکز کشور از طرف تصمیم‌گیران بی مهری می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه باید قوانین و حمایت‌های خاصی برای حفاظت و احیاء زاگرس در نظر گرفته شود، یادآور شد: در پروژه‌های عمرانی قبل از انجام مناقصه، مجوزهای لازم از منابع طبیعی و محیط زیست گرفته نمی‌شود  و این خود به یک چالش تبدیل شده است.

رجایی واگذاری‌های بی رویه و بی مورد، عدم هماهنگی ادارات در صدور مجوز برای فعالیت در اراضی ملی، اختلافات مرتعی بهره برداران، کمبود نیرو و تجهیزات در منابع طبیعی و محیط زیست را  از مهمترین دلایل تخریب منابع طبیعی دانست و ادامه داد: برای رفع این مشکل باید توسط مسئولان و متولیان امر تدبیری شود.

وی با تأکید بر اینکه طبق قانون با عاملان آتش سوزی‌های عرصه‌های طبیعی و کوتاهی ادارات در زمینه اطفاء حریق برخورد می‌کنیم، بیان کرد: 3 پرونده برای عاملان آتش‌سوزی‌ها و 20 پرونده برای کشاورزانی که بقایای محصولات زراعی خود را آتش زدند، تشکیل شده و مراحل قضایی آنها در حال انجام است.

 
نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار