کد خبر: ۱۲۱۴۳۰
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۵
رئیس قوه مجریه وقتی از «وفاق ملی» سخن می‌گوید، آن را جاده یک طرفه نمی‌پندارد و می‌خواهد توافق و همدلی گسترده میان اعضای یک جامعه بر پایه ارزش‌ها، باورها و منافع مشترک شکل گیرد به همین جهت در این ۱۰۰ روز، احزاب و تشکل های سیاسی از طیف های مختلف به پاستور دعوت شدند تا رودر رو نظرات و پیشنهاداتشان را با رئیس قوه مجریه در میان بگذارند

۱۰۰ روزگی دولت چهاردهم و وفاق پزشکیان با احزاب

به گزارش آرانیوز ۱۰۰ روز از دولتِ چهاردهم می‌گذرد، دولتی که با شعار «وفاق ملی» روی کار آمد و از همان ابتدای کار، دربِ پاستور را به روی سیاسیون و حزبی‌ها گشود تا رودرو با شخص دوم کشور ارتباط برقرار کنند و دیدگاه‌ها، پیشنهادات و نظراتشان را هرچند انتقادی و مخالف با رئیس دولت در میان بگذارند.

۲ مردادماه ـ زمانی که هنوز مسعود پزشکیان به صورت رسمی بر کرسی ریاست جمهوری تکیه نزده بود ـ جبهه اصلاح‌طلبان با حضور در ساختمان شهید رجایی با رئیس‌جمهور منتخب دیدار و پیرامون مسائل روز و بویژه چینش کابینه چهاردهم بحث و تبادل نظر کردند. بخت با اصلاحاتی ها باز یار بود و در ۱۷ آبان ماه دوباره به دیدار رئیس جمهور رفتند.

پزشکیان به اصلاح طلبان چه گفت و چه شنید؟

رئیس‌جمهور در این دیدار درمورد روند انتخاب وزرا و مقامات دولت، گفت که در این فرآیند تلاش‌های زیادی شد که به وفاق و همدلی برسیم و در مجموع نتایج بد نبود و انصافاً باید از همراهی‌های رئیس و نمایندگان مجلس و نیز رئیس قوه قضائیه در این زمینه تشکر کنم. البته از همان ابتدا یک گروه نمی‌خواستند ما به نتیجه برسیم و هنوز هم تلاش‌هایی می‌کنند. در نهایت در انتخاب و معرفی وزرا و کسب رای از مجلس موفق بودیم، چنان که میانگین رأی وزرا در تاریخ مجلس بی‌سابقه بود.

۱۰۰ روزگی دولت چهاردهم و وفاق پزشکیان با احزاب

پزشکیان همچنین به فرآیند انتخاب استانداران در دولت اشاره و تاکید کرد: در انتخاب استانداران که هنوز هم ادامه دارد و جلسات زیادی برای آن برگزار می‌شود، تلاش بر این بوده است که به اجماع برسیم. همانطور که می‌دانید نهادهای مختلفی در انتصابات نظر دارند و اگر با این نهادها به نتیجه نمی‌رسیدیم، نمی‌توانستیم استاندار اهل سنت انتخاب کنیم، یا در استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان و کردستان از افراد محلی به عنوان استاندار استفاده کنیم و این دستاورد بزرگی است.(متن خبر را اینجا بخوانید)

پس از انتشار این خبر در رسانه‌ها و خبرگزاری های رسمی، جواد امام سخنگوی جبهه اصلاحات ایران اسلامی به نظرات و دیدگاه‌هایی که از سوی همفکرانش در این جلسه بیان شد اشاره کرد و در گفت‌وگویی با پایگاه رسمی جبهه متبوعش، بررسی انتخابات ریاست جمهوری ،حمایت اصلاح‌طلبان از پزشکیان، انتصابات استانداران در دولت و تاکید بر تقویت احزاب و نهادهای مدنی و مشارکت دادن آنها در تصمیم گیری‌ها را مهمترین مباحث مطرح شده در حوزه سیاست داخلی در دیدار با رئیس‌جمهور عنوان کرد.

موضوع پیروزی «دونالد ترامپ» هم یکی دیگر از مباحث بیان شده در جلسه اصلاح‌طلبان با رئیس جمهور بود؛ آن‌طور که سخنگوی این جبهه نقل کرد به رئیس جمهور گفتیم«ایران تجربه مثبتی از دوره گذشته ریاست جمهوری ترامپ ندارد، اما به نظر می‌رسد انتخاب او در این شرایط می‌تواند برای ایران فرصت هم باشد؛ به خصوص که انتخاب ترامپ موجب انسجام و استقلال بیشتر اروپا از آمریکا خواهد شد و این فرصت خوبی برای ایران جهت بهبود روابط با اروپاست. لذا به نظر می‌رسد مذاکره محدود و کنترل شده با آمریکا درمورد پرونده هسته‌ای و مسائل منطقه می‌تواند زمینه‌های کاهش یا رفع تحریم‌ها و قرار گرفتن کشور در مسیر توسعه را فراهم آورد.»

رئیس قوه مجریه وقتی از «وفاق» سخن می‌گوید، وفاق را جاده یک طرفه نمی‌پندارد و می خواهد توافق و همدلی گسترده میان اعضای یک جامعه بر پایه ارزش‌ها، باورها و منافع مشترک شکل گیرد، به همین جهت در دوره «پسا انتخابات» دیگر رقابت‌های انتخاباتی کنار زده شده و رفاقت‌ها برای پیشرفت امور در دستور کار قرار گرفته است، بنابراین پزشکیان در ۱۰۰ روزگی دولتش دو دیدار با دو حزب شناخته شده و فعال در سپهر جریان اصولگرا داشت.

۱۰۰ روزگی دولت چهاردهم و وفاق پزشکیان با احزاب

قدردانی پایداری‌ها از مواضع پزشیکان در نیویورک

دیدار نخست رئیس دولت چهاردهم مربوط به جبهه پایداری بود؛ تشکلی که در بزنگاه انتخابات چهاردهم از رقیبِ پزشکیان حمایت کرد، اما اعضای آن ۱۵مهرماه به پاستور دعوت شدند تا با رئیس جمهور درباره وفاق، FATF و لزوم به کارگیری جوانان در مناصب اجرایی و دیگر موضوعات مهم صحبت کنند. این نکات را مجید متقی‌فر سخنگوی این تشکل بیان کرد و گفت: در این جلسه از مواضع قاطع ریاست محترم جمهوری در اصلاح مواضع بعضاً مبهم و چالشی در سفر نیویورک و حمایت از محور مقاومت در پاسخ به تهدیدات آمریکا و رژیم صهیونسیتی تشکر و قدردانی شد که این اصلاح موضع موجب بسته شدن دهان بدخواهان و نیز ناامید شدن ضدانقلاب شد.

رئیس دولت وفاق ملی نیز بعد از آنکه نظرات پایداری‌ها را درباره مسائل روز شنید، در سخنانی گفتمان دولت چهاردهم در ایجاد وحدت و انسجام در کشور را نه یک انتخاب بلکه یک ضرورت و نیاز مبرم برای حال و آینده کشور عنوان کرد و گفت: ما معتقدیم آنچه کشور را در برابر هر تهدید خارجی مصون و محفوظ خواهد کرد و قدرت ما را برای ایستادگی در مقابل دشمنان تقویت می‌کند، تحقق وحدت و انسجام در کشور است.

او همچنین جذب حداکثری همه افراد جامعه با سلایق مختلف را از جمله اصول اساسی انقلاب اسلامی برشمرد و تصریح کرد: هدف و تلاش ما این است که با رفتار و عملکرد صحیح و اصولی با مردم، آن بخش از جامعه که دچار دلخوری و گلایه‌مندی‌هایی شده‌اند نیز به سمت خود بیاوریم نه اینکه فاصله آنها را با نظام و حاکمیت روز به روز بیشتر کنیم.

از هیأت‌های موتلفه تا حزب موتلفه

بیش از ۶۰ سال سابقه فعالیت در عرصه سیاست ایران را دارد؛ تشکلی که در زمان نهضت حضرت روح الله حسابی فعال بود. ماجرای تشکیل هیأت‌های موتلفه به سال ۴۱ برمی‌گردد، پس از ماجرای تصویب‌نامه لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی در سال ۱۳۴۱، دو هیأت مذهبی از کسبه و تجار بازار تهران تصمیم گرفتند با یکدیگر ائتلاف کنند. سپس یکی دیگر از هیأت‌های فعال بازار را نیز مطلع و در ائتلاف خود سهیم کردند. آن‌ها پس از ائتلاف، در یکی از ملاقات‌های مردمی با امام خمینی، ماجرای ائتلاف خود را به اطلاع ایشان رساندند و ایشان نیز ائتلافشان را تأیید کردند. ائتلاف‌کنندگان که بعدها به «هیات‌های مؤتلفهٔ اسلامی» معروف شدند، هیأت‌های مسجد امین‌الدوله، مسجد شیخ علی و اصفهانی‌ها در بازار تهران بودند.

موتلفه‌ای‌ها از آن مقطع تاکنون حضوری فعال در صحنه سیاسی ایران داشته‌اند و از جمله احزابی شناخته می‌شوند که ۲۱ آبان ماه به دیدار رئیس‌جمهور رفتند.

رئیس‌جمهور در جسله با اعضای شورای مرکزی موتلفه، مسئله تحزب و نقش‌آفرینی موثر احزاب در کارآمدسازی نظام سیاسی و اجرایی کشور را نیازمند آسیب‌شناسی دانست و گفت‌: احزاب کشور به رغم نقش و کارکرد مهمی که می‌توانند در زندگی عمومی و سیاسی جامعه ایفا کنند، عموما نگاه مشخصی درباره مسایل مبتلا به جامعه در بخش‌های مختلف بهداشت، آموزش و فرهنگ ندارند و شاید به همین علت بوده است که بنده تاکنون در هیچ حزبی عضویت نداشته‌ام.

وی در ادامه ضمن تبیین و تشریح مجموعه عملکرد و اقدامات صورت گرفته در دولت چهاردهم در سه ماه گذشته حول محور وفاق ملی، یادآور شد: بنده با این عقیده و باور که شرط اصلاح شرایط و وضعیت کنونی کشور رسیدن به وفاق و همدلی، حول ارزش‌های مشترک ملی و دینی و سپس استفاده از ظرفیت همه نیروهای توانمند و نخبه، فارغ از رویکردهای جناحی، ‌قومی، مذهبی و جنسیتی در اداره امور کشور است، پا به میدان گذاشته و این مسئولیت خطیر و سنگین را عهده‌دار شدم که خوشبختانه در این مدت کوتاه نیز توانسته‌ایم گام‌های مثبت و خوبی در این راستا برداریم.

۱۰۰ روزگی دولت چهاردهم و وفاق پزشکیان با احزاب

موتلفه با رئیس‌جمهور وفاق دارد

طبق دیدارهای گذشته که حزبی‌ها جزئیات بیشتری از دیدارشان با رئیس قوه مجریه را رسانه‌ای می‌کردند، «اسدالله بادامچیان» دبیرکل این حزب سنتی اصولگرا نیز در گفت‌وگویی، گفت: به رئیس جمهور گفتیم حزب موتلفه با همه دولت‌ها همکاری داشته، نسبت به هر دولتی که با رأی اکثریت سر کار می‌آید و تنفیذ ولایت فقیه را کسب می‌کند، وظیفه خود می‌دانیم که به آن دولت کمک کنیم و همراهش باشیم، شهید رجایی و شهید باهنر نیز از حزب مؤتلفه بودند.

او به این نکته هم اذعان داشت که حزب موتلفه با آقای پزشکیان وفاق دارد، طبق نظر ولایت همه تلاش ما این است که دولت موفق شود، موفقیت دولت در گرو رفع مشکلات جامعه و رضایت عمومی ملت است و این روشن است. دیگر احزاب نیز وظیفه دارند با رئیس جمهور منتخب مردم که تنفیذ ولایت را دارد همراهی کنند.

به هرحال آنچه مشخص است، دیدارهای رئیس جمهور با سیاسیون حاکی از حرکت دولت بر ریل، وفاق است. البته آنچه نگاشته شد فقط دیداری‌های پزشکیان با فعالان حزبی بود و نگارنده از سایر دیدارهای او با مجامع نمایندگان مجلس و یا اعضای ستادهای انتخاباتیش فاکتور گرفته است؛ هدف این بود تا به مناسبت ۱۰۰ روزگی دولت تاکید کنیم که دولت و رئیس‌جمهور فقط وفاق را شعار نمی‌دانند، بلکه عزم خود را جزم کرده ‌اند تا آن را در عمل پیاده کنند، از این رو دیدارها با کنشگران حزبی از طیف های مختلف خود گواهی بر این ادعا است. رئیس جمهور گام اول را در ۱۰۰ روزگی دولتش برای تحقق وفاق برداشت. این تازه آغاز کار است.

نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار