کد خبر: ۱۳۱۲۴۷
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۰
در این روزها که ایام سوگواری محرم و صفر، فضای کشور را فرا گرفته، مرز دوغارون در شهرستان تایباد، شاهد جلوه‌هایی از همدلی و خدمت‌رسانی بی‌دریغ آستان قدس رضوی به مهاجرین افغانستانی است.
خدمتی از جنس دوستی و برادری در موکب مرزی امام رضا(ع)

به گزارش آرانیوز از مشهد، آستان قدس رضوی با برپایی موکبی به‌نام «موکب امام رضا علیه السلام»، در نقطه صفر مرزی دوغارون، به مهاجرین افغانستانی که از ایران خارج می‌شوند، خدمات‌رسانی می‌کند. 

خادمان حرم رضوی در این موکب، با هدف انتقال حال و هوای معنوی حرم امام رضا(ع) به مهاجرین، در این نقطه صفر مرزی، حضور یافته‌اند.

هادی غلامی، مدیر امور مجاورین بنیاد کرامت آستان قدس رضوی در حالی که مشغول پخش غذای متبرک برای مهاجرین افغانستانی است، می‌گوید: موکب امام رضا(ع) در نقطه صفر مرزی برای ما حال هوای صحن و سرای حرم را دارد و  عزیزان افغانستانی برای ما، زائر آقا محسوب می‌شوند.

وی می‌افزاید: این موکب با همت خادمان حرم مطهر رضوی، روزانه 4 هزار پرس غذای گرم و آب معدنی توزیع می‌کند و این خدمات تا زمانی که نیاز احساس شود، ادامه خواهد داشت.

مدیر امور مجاورین بنیاد کرامت آستان قدس رضوی خاطرنشان می‌کند: حسب دستور تولیت آستان قدس رضوی، تا هر زمانی که برادران و خواهران افغانستانی نیاز به خدمت رسانی در مرز دوغارون داشته باشند، موکب آقا امام رضا(ع)، برپا خواهد بود تا این عزیزان با خاطره خوش و آرامش، به وطن شان بازگردند.

«خدمت افتخاری» در نقطه صفر مرز دوغارون

سرگرد مجتبی بیهقی، معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی مرزبانی خراسان رضوی نیز در این خصوص می‌گوید: خدمات‌رسانی موکب حضرت رضا (ع) در نقطه صفر مرزی باعث شده تا مهاجرین با خاطره ای خوش از کشور خارج شوند و این امر خستگی را از تن مرزبانان هم بیرون کرده و نظم و آرامش را در منطقه، افزایش داده است.

وی تصریح می‌کند: دیدن لبخند رضایت بر لبان مهاجرین، حتی با وجود سختی‌ها، برای مرزبانان دلگرم‌کننده است.

سید فرهاد صیادی، یکی از دیگر خادمان بر انتقال پیام محبت و مهربانی امام رضا(ع) از طریق غذای متبرک تأکید دارد و حضور خود را یک «خدمت افتخاری»، در مرز دوغارون، می‌داند.

ابراز احساسات مهاجرین و خاطراتی از حرم

زینب علوی بانوی 28 ساله افغانستانی در حالی که نگاهش به موکب حضرت رضا(ع) گره خورده و بچه در بغل دارد با بغض عجیبی، می گوید: واقعا توقع نداشتم در آخرین لحظاتمان در ایران،مهمان سفره امام رضا(ع) شویم انگار این غذا مرهمی بر قلب ماست؛با خوردن این غذا، احساس خوشحالی می‌کنم و امیدوارم این محبت ایرانی‌ها، همیشه پایدار باشد.

وی با یادآوری خاطرات خود از حرم،می‌گوید: وقتی اسم حرم می‌آید، یاد سقاخانه و ضریح می‌افتم. من هر حاجتی که از حضرت رضا(ع) داشته‌ام، ایشان برآورده کرده‌اند.

تاجیک مهاجر 37 ساله افغانستانی که از ایران خارج می‌شود، از پذیرایی و مهمان‌نوازی ایرانی‌ها ابراز رضایت کرده و با دریافت غذای متبرک، احساس خوشحالی می‌کند. 

بسیاری از آنها، خاطرات خوبی از ایرانیان و حرم امام رضا(ع) دارند و معتقدند که حاجاتشان در این حرم برآورده شده است. این مهاجرین با قدردانی از پذیرایی ایرانیان در مدت اقامت آنان، بر پایداری محبت بین دو ملت تأکید می کنند.

فضای معنوی در موکب و ایجاد حس دلنشین برای مهاجران

در موکب امام رضا (ع)، علاوه بر توزیع غذا، فضاسازی معنوی نیز صورت گرفته است. پخش تصاویری از حرم مطهر رضوی و نوای مداحی اهل بیت (ع)، فضایی دلنشین و معنوی را، برای مهاجرین ایجاد کرده است.

سید علی حسینی، گزارشگر «صدای افغان»، معتقد است:در فضایی که برخی رسانه‌های بیگانه اقدام به نفرت‌پراکنی بین مردم افغانستان و ایران می‌کنند،  اقدامات آستان قدس رضوی و خادمان آن، نمونه‌ای از همدلی و مقابله با تبلیغات منفی است.

وی ادامه می‌دهد: این جو مثبت و نشان دادن همبستگی، در برابر جو خصمانه ایجاد شده توسط رسانه‌های دشمن، پاسخی مؤثر محسوب می‌شود.
بر اساس این گزارش، برپایی موکب امام رضا (ع) نه تنها باعث دلگرمی مهاجرین افغانستانی شده، بلکه روحیه مرزبانان را نیز تقویت کرده است.

 
نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار