درحالی که محمدجواد ظریف رییس شورای راهبری انتخاب وزرای کابینه دولت چهاردهم در گزارشی از ختم جلسات این شورا خبرداده که گزارش ها نشان می دهد، اختلاف بر سر انتخاب وزرا بالاگرفته است و مسعود پزشکیان تحت فشارهای بسیار از سوی افراد و گروه های سیاسی برای سهم خواهی از کابینه قرار گرفته است.
به گزارش آرانیوز، محمد جواد ظریف صبح امروز طی گزارشی در شبکه ایکس نوشت که دوشنبه 8 مرداد 1403، آخرین جلسه شورای راهبری برگزار شد و این شورا به کارش پایان داد. به گفته او، این شورا بیش از 30 جلسه نیم روزی تشکیل داد و توانست برای هر کرسی کابینه پیشنهادهای کمیته ها و شخصیت های ملی را ارزیابی وبه رییس جمهور ارایه کند.
ظریف در حالی مدعی است که شورای راهبری از گزینه های پیشنهادی به رییس جمهور رضایت دارد که خبرهای رسیده به آرانیوز حکایت از آن دارد که پزشکیان زیر شدیدترین فشارها از جانب گروه های مختلف اعم از شخصیت های سیاسی و احزاب اصلاح طلب قرار دارد، تا جایی که انتخاب اعضای کابینه برای پزشکیان به شدت سخت شده است.
اوج این فشارها به خصوص طی روزهای گذشته منجر به معرفی محمدرضا عارف به عنوان معاون اول رییس جمهوری شد. گفته می شود معاون اول علی طیب نیا تقریبا قطعی شده بود و پس از دیدار عصرشنبه 6 مرداد سیدمحمدخاتمی رییس جمهور دولت اصلاحات، گزینه معاون اولی از طیب نیا به عارف تغییر کرده است.
یک منبع آگاه در شورای راهبری انتخاب وزرای دولت چهاردهم به آرانیوز گفت که معرفی علی طیب نیا به عنوان معاون اول تقریبا قطعی شده بود و همه نزدیکان طیب نیا حتی به او تبریک می گفتند و قرار بود رسما از سوی پزشکیان معرفی شود، اما پس از دیدار خاتمی با پزشکیان، طیب نیا کنار گذاشته شد تا جایی که او سراسیمه ناچار شد ویدیویی در شبکه های اجتماعی منتشر کند و دلیل عدم حضور در دولت را مشکلات شخصی عنوان کند. این در حالی است که او برای معاون اولی اعلام آمادگی کرده بود.
این منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود، افزود: این نحوه برخورد با طیب نیا، باعث ناراحتی او شد و بعید به نظر می رسد که او دیگر در کابینه پزشکیان مسئولیتی بپذیرد. طیب نیا مسئولیت این اتفاق را متوجه ظریف می داند. پیش تر این اتفاق برای محمدجواد آذری جهرمی افتاد و حتی ظریف هم از این فشارهای بیرونی در امان نماند، منتها برای آنکه به مسئولیتی که پذیرفته بود، پایان بدهد تا آخر جلسات شورای راهبری را برگزار کرد.
این منبع آگاه با بیان اینکه کسانی که در پیروزی پزشکیان نقش اساسی داشتند، در دولت او حضور نخواهند داشت، تصریح کرد: دلیل عدم حضور آنها سهم خواهی گروه های سیاسی از کابینه پزشکیان است تا جایی که این روزها پزشکیان تحت شدیدترین فشارها برای انتخاب افراد قرار گرفته و انتخاب برای او سخت شده است.
به گزارش آرانیوز، درحال حاضر بیشترین فشارها برای معرفی اسحاق جهانگیری معاون اول دولت روحانی برای وزارت نفت، محمد شریعتمداری به عنوان معاون اجرایی وعباس آخوندی برای وزارت راه و شهرسازی است.جهانگیری از سوی حزب کارگزاران و سیدمحمدخاتمی به پزشکیان توصیه شده است.عباس آخوندی از طرف علی اکبر ناطق نوری حمایت می شود و شریعتمداری هم برای معاونت اجرایی .البته شریعتمداری برای همه وزارتخانه های اقتصادی با لابی های قدرتمندی که دارد، اعلام آمادگی کرده است.
این گزارش می افزاید، برای هروزارتخانه ای سه نام برای تایید به وزارت اطلاعات ارسال شده است تا سوابق آنها بررسی شود.
یک منبع آگاه به آرانیوز گفت که بعید است اسحاق جهانگیری مورد تایید قرار بگیرد؛ حتی اگر او تایید شود حتما در مجلس برای رای اعتماد به مشکل برخورد خواهد کرد.البته گفته می شود او در روزهای گذشته رایزنی هایی را با محمدباقر قالیباف انجام داده است.
به گفته این منبع آگاه، جهانگیری حتی حاضر نشده در کمیته نفت حضور پیدا کند و درباره برنامه های خود مثل دیگر کاندیداها توضیحی بدهد. او و محمد شریعتمداری گفته اند که شان و مرتبه شان بالاتر از این کمیته هاست و تنها با پزشکیان مستقیم صحبت خواهند کرد!
چنین برخوردی از سوی این دو نفر که در شبکه های اجتماعی از آنها با عنوان «پیرمردها» یاد می شود، باعث انتقاد و اعتراض حامیان پزشکیان و اعضای ستاد او شده است و آنها عنوان می کنند که ظریف با این شورا افکار عمومی را فریب داده است